ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ WATER POLO ΑΝΔΡΩΝ. ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-13

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο των ανδρών, που θα φιλοξενηθεί στο Αϊντχόφεν η Εθνική μας ομάδα. Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επικράτησαν της Μεγάλης Βρετανίας στο «Aquatic Centre» με 13-2, δείχνοντας ότι είναι φανερά καλύτεροι των αντιπάλων τους.
Κάτι στο οποίο στάθηκε και ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Αφρουδάκης: «Το ματς ήταν τυπική διαδικασία. Με όποιον αντίπαλο και αν παίζουμε όμως, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Δεν έχουμε δουλέψει πολύ με τον νέο προπονητή και χρειάζεται χρόνος και υπομονή».
Εστω και αν οι προσπάθειές τους δεν έγιναν υπό τις οδηγίες κάποιου προπονητή, καθώς ο Ντράγκαν Αντριτς δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στο Νησί, λόγω της νομοθεσίας, η οποία υπάρχει εκεί και δημιούργησε προβλήματα στον Σέρβο προπονητή με τη βίζα του. Τουλάχιστον, οι διεθνείς μας είχαν τη συμπαράσταση περίπου 100 συμπατριωτών μας, όπου (ως συνήθως) έδωσαν δυναμικό «παρών».
Τα οκτάλεπτα: 0-4, 0-2, 1-3, 1-4.
Για την Εθνική σκόραραν οι: Γιάν. Φουντούλης 3, Ελμισιάν 2, Μουρίκης 2, Μιράλης 1, Μιμίδης 1, Χρ. Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 1, Γιώργ. Φουντούλης 1, Ντούλος 1.
Για τον 5ο προκριματικό όμιλο, όπου μετέχει η Εθνική, είχε προηγηθεί πρόσφατα η αναμέτρηση της Γεωργίας με τη Μ. Βρετανία, με τους Γεωργιανούς να παίρνουν τη νίκη με 9-3.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές