ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μεγάλη τιμητική διάκριση για την Αγγελική Γερόλυμου. Η διεθνής πολίστρια της Βουλιαγμένης ψηφίστηκε ως η δεύτερη καλύτερη παίκτρια της Ευρώπης για το 2010, στην ψηφοφορία που διοργανώνει κάθε χρόνο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (LEN) μέσω του επίσημου περιοδικού της.
Η Αγγελική Γερόλυμου, η οποία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, όπου η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, συγκέντρωσε το 42% των ψήφων και έφτασε πολύ κοντά στην κορυφή.
Εκεί βρίσκεται ακόμη μία πολίστρια της Βουλιαγμένης. Η Ρωσίδα Σοφία Κόνουκ, η οποία πήρε τον τίτλο με ποσοστό 46%. Στην τρίτη θέση ψηφίστηκε η Ρωσίδα Εκατερίνα Προκοφίεβα με 12%.
Στους άνδρες κορυφαίος ψηφίστηκε ο σέρβος Βάνια Ουντόβισιτς (59%), με δεύτερο τον Κροάτη Νταμίρ Μπούριτς (29%) και τρίτο τον Ιταλό Στέφανο Τεμπέστι (12%).
Στην κολύμβηση, κορυφαίος ψηφίστηκε ο Γάλλος Καμίλ Λακούρ με 57% και κορυφαία η Σουηδέζα Τερέζ Αλσάμαρ (43%). Στις καταδύσεις κορυφαίος άνδρας ήταν ο Ουκρανός Ιλια Κβάσα (41%) και καλύτερη γυναίκα η Γερμανίδα Κριστίν Στόιερ (51%). Στη συγχρονισμένη κολύμβηση και φέτος κορυφαία ήταν η Ρωσίδα Ναταλία Ιστσένκο (83%). Στη μαραθώνια κολύμβηση, στους άνδρες πρώτευσε ο Ιταλός Βαλέριο Κλέρι (70%) και στις γυναίκες η Ολλανδέζα Λίνζι Χάιστερ (82%).

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές