ΜΙΧΑΛΑΚΑ ΣΤΟ contra.gr: “ΠΑΩ ΣΤΗ ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ”

Ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της ελληνικής κολύμβησης, που ήδη, στα 17 της, μας έχει κάνει να ασχοληθούμε αρκετά μαζί της χάρη στις επιτυχίες της εντός και εκτός συνόρων, η Μαρία Μιχαλάκα μίλησε στο contra.gr για τους στόχους της με πρώτο και καλύτερο τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (14-26 Αυγούστου, Σιγκαπούρη).

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων ήταν από την αρχή ο στόχος και θα πάω για τα καλύτερα. Δεν έχουν βγει ακόμα οι συμμετοχές για να ξέρω τι επίπεδο θα έχουν οι αγώνες αλλά σίγουρα αν μου δοθεί η ευκαιρία για ένα μετάλλιο, γιατί όχι;” ήταν τα πρώτα λόγια της.

Ερωτηθείσα γιατί επέλεξε τους Ολυμπιακούς Νέων αν και είχε πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Βουδαπέστης (9-15 Αυγούστου), η νεαρή κολυμβήτρια απάντησε:

“Είναι η πρώτη διοργάνωση που γίνεται και προτιμήσαμε μαζί με τον προπονητή μου Γιάννη Νάτσιο, να λάβω μέρος σ’ αυτή γιατί είναι η μοναδική ευκαιρία που έχω λόγω ηλικίας. Σε τέσσερα χρόνια δεν θα μπορώ να αγωνίζομαι στην κατηγορία νέων ενώ τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γίνονται κάθε χρόνο και θα έχω πολλές ευκαιρίες στο μέλλον”.

Όσον αφορά στον μεγάλο της στόχο μακροπρόθεσμα:

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου το 2012 είναι ο μεγάλος στόχος εδώ και χρόνια”.

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη συζήτηση με το νέο αίμα της ελληνικής κολύμβησης, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε πώς τα προλαβαίνει όλα, αφού σε μια ηλικία που η πειθαρχία δύσκολα εφαρμόζεται, η ίδια δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα.

“Είναι δύσκολο αλλά αν αγαπάς κάτι, προσπαθείς γι’ αυτό καθημερινά και δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο”.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές