Αποτελέσματα 2ου Ημιτελικού Euro Cup Water Polo Ανδρών 2020-21.Ν.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ–ΟΡΒΟΣΙ 9-11

Πηγή:koe.org.gr
Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟ Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (10/4) στα ημιτελικά του Euro Cup, συμμετοχή που, όμως, αποτελούσε ήδη μεγάλη διάκριση για την ελληνική ομάδα.
Οι σύγχρονοι «μπέμπηδες» του ΝΟΒ πάλεψαν και στον επαναληπτικό ημιτελικό στον Πειραιά, κόντρα στο ουγγρικό θηρίο, αλλά λύγισαν. Η Όρβοσι απέδειξε τη μεγάλη κλάση της, επικράτησε 11-9 και σε συνδυασμό και με τη νίκη της με 10-7 στον πρώτο αγώνα, στη Βουδαπέστη, προκρίθηκε στα τελικά του Euro Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Σόλνοκ, με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Η ομάδα του Κόλιανιν μπορεί να έχασε το όνειρο ενός ακόμα ευρωπαϊκού τελικού, όπως το είχε ζήσει το 1997, αλλά αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι.
Τα έδωσαν όλα κόντρα σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο οι παίκτες του ΝΟΒ, χωρίς τον αποβληθέντα Μανώλη Μυλωνάκη στο πρώτο οκτάλεπτο με αντικατάσταση. Πάλεψαν μέχρι το τέλος και παρότι έχασαν έκαναν καλύτερη εμφάνιση από ό,τι στον πρώτο αγώνα δεν κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πήραν προβάδισμα ενός γκολ σε κάποια σημεία του αγώνα, αλλά οι έμπειροι και δυνατοί Ούγγροι είχαν πάντα την απάντηση και στο τέλος πήραν και τη νίκη με δύο γκολ διαφορά.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΡΒΟΣΙ 9-11
Οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 3-4, 1-2.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης, Τρούλος 2, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος 1, Κουρούβανης Ν. Λόζινα, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης.
ΟΡΒΟΣΙ (Ντάνιελ Βάργκα): Λεβάι, Σιλάντι, Μάνχρεζ 2, Βαρνάι, Σάμαμον, Κσακσόφσκι, Ντάλα 1, Τοτ 1, Έρντελι 2, Μπούριαν 2, Μπούντσουχ 2, Χαράι 1, Ντεβάι.
Δαιιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Ιβανόφσκι, Μαυροβούνιο.
ΠΑΡΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τον ευρωπαϊκό αγώνα του ΝΟ Βουλιαγμένης με την Όρβοσι στον Πειραιά παρακολούθησε ο νέος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Στέφανο Αυγουλέα, που βρέθηκαν στα επίσημα του κολυμβητηρίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές