Αποτελέσματα 1ου Ημιτελικού Euro Cup Water Polo Ανδρών 2020-21.ΟΡΒΟΣΙ-Ν.Ο.Β. 10-7

Την ήττα με 10-7 γνώρισε η Βουλιαγμένη στον πρώτο ημιτελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών που έγινε το Σάββατο 3 Απριλίου στη Βουδαπέστη απέναντι στην Όρβοσι.
Η Βουλιαγμένη είχε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δέχτηκε επτά τέρματα (7-2). Στη συνέχεια βελτιώθηκε σημαντικά στην άμυνα αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Τα τρία γκολ της διαφοράς καθιστούν φαβορί την Όρβοσι αλλά δεν είναι απαγορευτικά για το όνειρο του ΝΟΒ.
Οι Μαγυάροι παρουσίασαν την μοναδική εκτελεστική δεινότητα που τους διακρίνει και είχαν 8 παίκτες στην λίστα των σκόρερς.
Οι Ούγγροι διατηρούν τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και η ελληνική ομάδα καλείται να δημιουργήσει την μεγάλη έκπληξη για να βρεθεί μετά από 24 χρόνια στον τελικό της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει το Σάββατο 10 Απριλίου στην Αθήνα.
ΟΡΒΟΣΙ-ΝΟΒ 10-7
Τα οκταλεπτα: 4-2, 3-0, 2-3, 1-2.
ΟΡΒΟΣΙ (προπονητής Ντάνιελ Βάργκα): Λεβάϊ,Ζίλαντι, Μάνχερτς 1, Βάρναϊ, Σάλαμον 1, Τσασόφσκι 2, Ντάλα, Τοτ 1, Έρντελι 2, Μπούριαν 1, Μπούντσουχ 1, Χάραϊ 1, Ντεβάϊ.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (προπονητής Χέρβο Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Τρούλος 1, Γούβης 2, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος 1, Κουρούβανης, Λόζινα, Μπάσιτς 1, Ανδρεάδης.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές