Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Με δύο αθλήτριες, την Ιουλιάνα Μπανούση και την Ελένη Κατσούλη, εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καταδύσεων εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Τουσόν (Αριζόνα) των ΗΠΑ.
Οι δύο καταδύτριες κατετάγησαν 14ες στα 3μ. συγχρονισμένων με 230.01 βαθμούς, ενώ μετείχαν και σε δύο ατομικά αγωνίσματα.
Στο 1μ. η Μπανούση ήταν 19η με 289.30 βαθμούς και η Κατσούλη 27η με 280.70β., ενώ στα 3μ. οι αντίστοιχες θέσεις τους ήταν 20η (319.40β.) και 24η (309.25β.).

Στα συμπεράσματά του από την παρουσία των δύο αθλητριών μας (Ιουλιάνα Μπανούση και Ελένη Κατσούλη), στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καταδύσεων εφήβων-νεανίδων, που διεξήχθη στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος: «Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας των δύο κοριτσιών σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η εμφάνισή τους ήταν αξιοπρεπής. Η Μπανούση έμεινε στις λεπτομέρειες εκτός τελικού του ατομικού της αγωνίσματος, ενώ στα 3μ. συγχρονισμένες έμειναν για λίγο εκτός 12άδας. Έδωσαν καλά στοιχεία, ανταποκρίθηκαν καλά και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον». Ο κ. Φυρίγος αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα της φετινής σεζόν στο άθλημα: «Η χρονιά κύλησε όπως αναμενόταν. Το άθλημά μας κρίνεται στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα στη Βουδαπέστη, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι Μάνος και Παπαρούνας έμειναν εκτός 4άδας του τελικού των 3μ. συγχρονισμένων για ελάχιστους βαθμούς. Οι καταστάσεις στον αθλητισμό και παντού στην κοινωνία είναι δύσκολες. Το ξέρουμε. Παλεύουμε μόνοι μας και βρισκόμαστε υπό πίεση για να κάνουμε κάτι». Τέλος, ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε και στους στόχους της νέας σεζόν: «Το 2011 υπάρχουν τρεις σημαντικές διοργανώσεις. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών την Ανοιξη στο Τορίνο, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων τον Ιούνιο στο Βελιγράδι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη τον Ιούλιο. Εχουμε όνειρα, έχουμε στόχος, υπάρχει προγραμματισμός. Εχουμε τη δυνατότητα να πάμε καλά».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές