11ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗ ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Τα πρώτα μετάλλια για την τεχνική κολύμβηση, από την ενσωμάτωση της στην οικογένεια της ΚΟΕ, έρχονται από το 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων ? Νεανίδων που διεξάγεται στη Μαγιόρκα.

Κατά την 1η ημέρα των αγώνων, η Ελλάδα, κατέκτησε τρία (3) μετάλλια με τους Σταυριανό Σισμανίδη, Θόδωρο Νικολέτο και Ηλία Κρανιά.

Ο Σισμανίδης ήταν δεύτερος στα 100μ επιφάνειας με 36.90, ο Νικολέτος δεύτερος στα 1500μ ελεύθερο επιφάνειας με 13.09.77 και ο Κρανιάς τρίτος στα 100μ επιφάνειας με 37.25. Επίσης, στην σκυταλοδρομία 4χ200μ , η τετράδα των Κόκκινου, Κρανιά, Σισμανίδη και Νικολέτο, τερμάτισε στην 4η θέση με 6.00.31.

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι αθλητές μας στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Εφήβων ? Νεανίδων που διεξάγεται στη Μαγιόρκα.

Μετά τα 3 μετάλλια της πρεμιέρας των αγώνων (2 αργυρά, 1 χάλκινο), ήλθε η σειρά των δύο (2) χρυσών) και τριών (3) αργυρών μεταλλίων, κατά την δεύτερη ημέρα των αγώνων, ανεβάζοντας πλέον τον συνολικό αριθμό των ελληνικών μεταλλίων σε 8 (2 χρυσά, 5 αργυρά, 1 χάλκινο).

Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν ο Κώστας Τζανετάκος (ΑΕ Χαϊδαρίου) στα 100μ υποβρύχιας με 35.31 (πανελλήνιο ρεκόρ νέων, προηγούμενο 36.11 του ίδιου) και η Μυρτώ Αποστολίδη (Νηρέας Γέρακα) στο αντίστοιχο αγώνισμα των νεανίδων με 39.87. Δεύτερη, επίσης στα 100μ υποβρύχιας, ήταν η Σοφία Ντουρανίδη (Νηρέας Γέρακα) με 40.01.

Η Αποστολίδη ήταν επίσης 2η στα 50μ υποβρύχιας με 18.90, όπως και ο Σταυριανός Σισμανίδης (Άλμπατρος) στα 50μ επιφάνειας με 16.86.

Τέταρτος, στα 50μ επιφάνειας, ήταν ο Ηλίας Κρανιάς (ΟΕΑΝΑΠ) με 17.00 και 6η στα 400μ επιφάνειας η Στέλλα Καλογεροπούλου (ΝΟ Χανίων) με 3.33.31.

Οι δύο πρωταγωνιστές, δήλωσαν μετά τις επιτυχίες τους:

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ

«Είμαι πολύ περήφανος, Αισθάνομαι δικαιωμένος και θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον προπονητή μου Αλέξανδρο Ξιάρχο που με στηρίζει όσο και την οικογένεια μου που είναι κοντά μου όποτε την χρειαστώ».

Ο Τζανετάκος, να σημειωθεί, έφτασε στο χρυσό μετάλλιο, στην παρθενική του συμμετοχή στην Εθνική μας ομάδα, με το κλιμάκιο της οποίας και προπονείται.

ΜΥΡΤΩ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

«Πρόκειται για υψηλού επιπέδου διοργάνωση με πολλές συμμετοχές και έντονο συναγωνισμό. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις επιδόσεις μου και τις θέσεις που κατέκτησα στο βάθρο των νικητών».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Η εμφάνιση μας είναι πολύ καλύτερη από τα ανεμνόμενα, σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι επιδόσεις τους δείχνουν ότι έγινε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος».

Εντυπωσιακά, ολοκληρώθηκε η παρουσία των αθλητών μας το 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης εφήβων ? νεανίδων τη Μαγιόρκα.

Στην 3η και τελευταία ημέρα των αγώνων, στη συγκομιδή προστέθηκαν άλλα 6 μετάλλια, από τα 14 συνολικά (3 χρυσά, 7 αργυρά, 4 χάλκινα) που κατέκτησε η Ελλάδα.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια της τελευταίας ημέρας, η Μυρτώ Αποστολίδη που κέρδισε χρυσό (το δεύτερο στη Μαγιόρκα), στα 50μ άπνοιας με 17.38. Τέταρτη, εδώ, ήταν η Σοφία Ντουρανίδη με 17.98.

Ο Σταυριανός Σισμανίδης κατέκτησε το τρίτο του αργυρό μετάλλιο την διοργάνωση, αυτή τη φορά τα 50μ άπνοιας με 15.26 επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Τρίτος στο ίδιο αγώνισμα ήταν ο Κωνσταντίνος Τζανετάκος, παγκόσμιος πρωταθλητής τα 100μ υποβρύχιας, με επίδοση 15.48. Αργυρό μετάλλιο, μετά τα 1500μ επιφάνειας, κατέκτησε ο Θόδωρος Νικολέτος και στα 800μ επιφάνειας με 6.44.68 (πανελλήνιο ρεκόρ νέων), ενώ στο ίδιο αγώνισμα το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Στέλλα Καλογεροπούλου με 7.29.31.

Τέταρτος στα 200μ επιφάνειας με 1.25.00 (πανελλήνιο ρεκόρ) ήταν ο Ηλίας Κρανιάς, ενώ η ομάδα μας τη σκυταλοδρομία 4χ100μ (Σισμανίδης, Κρανιάς, Τζανετάκος, Κόκκινος) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 2.35.24.

Δηλώσεις

Σταυριανός Σισμανίδης: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για ότι κατάφερα στην διοργάνωση. Μπορούσα περισσότερα ίσως από τα 4 μετάλλια (3 αργυρά, 1 χάλκινο), αλλά εκείνο που μετράει πρώτα είναι η συμμετοχή μου με την Εθνική ομάδα, κάτι που γεμίζει υπερηφάνεια».

Κρανιάς Ηλίας: «Μπορούσα καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά η συμμετοχή και μόνον σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι αρκετή για να με γεμίσει με αισθήματα χαράς. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτή συνοδεύτηκε και με την κατάκτηση 2 μεταλλίων»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξανδρος Ξιάρχος, δήλωσε με τη σειρά του: «Αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν ουσιαστικά η πρώτη επίσημη συμμετοχή μας σε διεθνείς διοργανώσεις από τη στιγμή που η τεχνική κολύμβηση ενσωματώθηκε στην ΚΟΕ.

Πιστεύω ότι με την παρουσία μας στους αγώνες της Μαγιόρκα, δικαιώσαμε αυτούς που πίστεψαν στο άθλημα μας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο, για την στήριξη του στο άθλημα.

Το 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν διοργάνωση υψηλού επιπέδου στην οποία ανταποκριθήκαμε και καταφέραμε να κατακτήσουμε 14 μετάλλια, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η ελληνική τεχνική κολύμβηση ανήκει στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος». 

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές