ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ


Πηγή: ΑΠΕ 31/05/10-19:48
Με την εκπνοή (τυπικά σήμερα) τις διορίας επίτευξης ορίων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης, υπάρχει και μία πρώτη εικόνα για την ελληνική αποστολή που θα ταξιδέψει τον Αύγουστο στην ουγγρική πρωτεύουσα, προκειμένου να μετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς στο χώρο του υγρού στίβου.
Τα όρια που είχε θέσει η ΚΟΕ αποδείχθηκαν εξαιρετικά δύσκολα και μόλις εννέα αθλητές/τριες κατάφεραν να τα πιάσουν.
Από αυτούς, σίγουρη θεωρείται η παρουσία στη Βουδαπέστη των Αρη Γρηγοριάδη, Γιάννη Δρυμωνάκου, Στέφανου Δημητριάδη, Νόρας Δράκου, Αγγελικής Εξάρχου, Κέλυς Αραούζου και της Μαριάννας Λυμπερτά, η οποία βέβαια θα συμμετείχε έτσι κι αλλιώς στους αγώνες, αφού έχει εξασφαλίσει θέση μέσω της ανοιχτής θάλασσας (όπως και ο Σπύρος Γιαννιώτης).
Το όριο για το Ευρωπαϊκό έπιασε επίσης η Μαρία Μιχαλάκα, η οποία όμως έχει δηλώσει ότι προτιμά να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης, καθώς και η Ελβίρα Ευσταθίου.
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει… μπέρδεμα, καθώς το όριο στα 1.500μ.
ελεύθερο έπιασαν τρεις αθλήτριες και η Ευσταθίου έχει χειρότερη επίδοση από τις Λυμπερτά και Αραούζου.
Στη σχετική προκήρυξη της ΚΟΕ αναφέρεται ότι «… εάν επιτύχουν το όριο περισσότεροι από 2 κολυμβητές/τριες κατά αγώνισμα, τότε θα συμμετάσχουν οι 2 καλύτεροι χρόνοι», όμως στο Ευρωπαϊκό κάθε χώρα μπορεί να μετάσχει μέχρι με 4 αθλητές/τριες ανά αγώνισμα, οπότε υπάρχει περιθώριο να μπει στην αποστολή και η Ευσταθίου.
Με δεδομένο ότι η ομοσπονδία έχει δώσει ελάχιστο αριθμό δώδεκα συμμετοχών στη διοργάνωση, οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από αυτούς που έφτασαν πιο κοντά (σε ποσοστό) στα όρια.
Βάσει αυτού, δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι συμμετοχές των Γιάννη Καλάργαρη, Λυσιστράτης Χαλκίδη και Ανδρέα Ζήσιμου, ενώ σοβαρή υποψηφιότητα θέτουν επίσης οι Ρωμανός Αλυφαντής, Απόστολος Τσαγκαράκης και Δημήτρης Ξυνάδας.
Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ΚΟΕ τις προσεχείς ημέρες, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η αποστολή για το Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων του Ελσίνκι, όπου επίσης δεν συμπληρώθηκε η αντίστοιχη δωδεκάδα.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές