ΠΟΤΕ ΚΡΥΑ, ΠΟΤΕ ΖΕΣΤΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΠΑΝΟΣ»

Τα προβλήματα με τη θέρμανση των πισινών σε κολυμβητήρια ανά τη χώρα δεν θα μπορούσαν να μην «αγγίξουν» και την εύρυθμη λειτουργία του «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας.
Στο μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, η διοίκησή του για να τα βγάλει πέρα αφήνει τα νερά στις πισίνες τις μισές ημέρες κρύα, θέλοντας να κάνει οικονομία και τα θερμαίνει όταν για παράδειγμα, υπάρχει αγώνας πρωταθλήματος είτε του ΝΟΠ είτε της ΝΕΠ.

Όμως αυτή η τακτική δεν ήταν δυνατό να μη φέρει και την αντίδραση των γονέων αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι μερικές ημέρες πριν μέσω γραπτής καταγγελίας μιλούν για το πρόβλημα.
Να τι αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε στο κολυμβητήριο: «Εδώ και ενάμιση μήνα οι δύο πισίνες του κολυμβητηρίου «Αντώνης Πεπανός» θερμαίνονται για λόγους οικονομίας πλημμελώς και χρονικώς επιλεκτικά. Από την Πέμπτη μέχρι την Παρασκευή και Σάββατο το νερό είναι ζεστό. Τις άλλες μέρες το τοπίο είναι χειμερινού κολυμβητή. Το Σάββατο βλέπεις όλο και υπάρχει κάποιος αγώνας σε Α1 κατηγορία των ομάδων πόλο ανδρών- γυναικών ΝΟΠ ή ΝΕΠ.
Τις άλλες μέρες οι αθλητές τουρτουρίζουν και πειραματίζονται με τις αντοχές τους σε τραυματισμούς ή κρυολογήματα. Οι γονείς πολλών παιδιών αθλητών της κολύμβησης και του πόλο επειδή είναι εναντίον της χειμερινής σε κρύα νερά κολύμβησης και επειδή δεν τους αρέσει να κάνουν και πειράματα με την υγεία των παιδιών τους σταμάτησαν να τα φέρνουν πια στο κολυμβητήριο.
Τα σωματεία κρατούν στάση Ποντίου Πιλάτου στο θέμα και αρκούνται στο να εισπράττουν τις συνδρομές και να παίζουν οι ομάδες τους στις διάφορες διοργανώσεις. Επειδή όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι πλέον να μας κοροϊδεύουν και να μας αγνοούν: 1. Παράγοντες και διοικήσεις σωματείων, 2. οι διοικήσεις ΠΕΑΚ και κολυμβητηρίου, 3. η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επειδή νομίζουμε πως το ζέσταμα ή όχι του νερού δεν είναι παιχνίδι και θεωρώντας αδιαπραγμάτευτη την υγεία των παιδιών, σταματάμε να καταγράφουμε τραυματισμούς τενοντίτιδες κρυολογήματα και πνευμονίες αθλουμένων και αποφασίζουμε: Α) Να αναστείλουμε τις πληρωμές προς τα σωματεία, Β) Να μπλοκάρουμε με κάθε μέσο τη διεξαγωγή αγώνων οιασδήποτε κατηγορίας στην πισίνες του «Αντ. Πεπανός».

 

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές