ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους και για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κρύβει ακόμη έναν. Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου, που φιλοξενείται στην πόλη Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας, τη Μ. Βρετανία (30/4).

Η αγγλική ομάδα αποτελεί ερωτηματικό, καθώς σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος αναμένεται να παρουσιαστεί περισσότερο ενισχυμένη, με δεδομένο ότι ήδη βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (2012).

Βέβαια, ο Γιώργος Μορφέσης και οι παίκτριές του δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα, αν η ομάδα αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

Την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ (29 Αυγούστου ? 11 Σεπτεμβρίου) θα πάρουν οι πρώτες δύο ομάδες του ομίλου.

“Είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε για τα προκριματικά, αλλά πιστεύω ότι είμαστε καλά. Δουλεύουμε κυρίως πάνω σε θέματα τακτικής και σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Τα φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση είμαστε εμείς και η Ολλανδία. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές και στα τρία παιχνίδια και πολύ σοβαρές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μ. Βρετανία προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, οπότε θα εμφανίσει ένα δυνατό σύνολο”, δηλώνει η αρχηγός της Εθνικής, Κική Λιόση.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Β? ομίλου:

Παρασκευή 30/4
20.00: Ελλάδα – Μ. Βρετανία
21.45: Ολλανδία ? Τσεχία

Σάββατο 1/5
18.30: Μ.Βρετανία ? Τσεχία
20.15: Ολλανδία ? Ελλάδα

Κυριακή 2/5
11.30: Ολλανδία – Μ. Βρετανία
13.15: Ελλάδα ? Τσεχία

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές