ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β? ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ LEN TROPHY WATER POLO ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με τη συμμετοχή δύο ελληνικών ομάδων διεξάγεται το προσεχές τριήμερο η Β΄ προκριματική φάση του LEN Trophy γυναικών στην υδατοσφαίριση.
Η ΝΕ Πατρών θα φιλοξενήσει στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» τους αγώνες του Β΄ ομίλου και θα τεθεί αντιμέτωπη διαδοχικά με την ισπανική Σεβίλη, το Ανόβερο από τη Γερμανία και την ιταλική Ράπαλο.
Από την πλευρά του, ο Ηρακλής (στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία του) θα μετάσχει στον Γ΄ όμιλο, που γίνεται στη Σαραγόσα της Ισπανίας, με αντιπάλους κατά σειρά τη βρετανική Λίβερπουλ, τη ρωσική Ουραλότσκα Ζλάτουστ και την οικοδέσποινα Σαραγόσα.
Την πρόκριση στα προημιτελικά παίρνουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.
Η ΝΕΠ, που πέρυσι έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας και να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα.
Φαβορί του ομίλου είναι σίγουρα η Ράπαλο, που προπορεύεται στο ιταλικό πρωτάθλημα (ισόβαθμη με Οριζόντε Κατάνια και Φιορεντίνα), όμως οι άλλες δύο αντίπαλοι είναι στα μέτρα του αχαϊκού συγκροτήματος.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον «Γηραιό», αφού στον όμιλό του υπάρχει ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί (η Ουραλότσκα), μία αδύναμη ομάδα (Λίβερπουλ) και λογικά η πρόκριση θα κριθεί στο παιχνίδι του Ηρακλή με τη γηπεδούχο Σαραγόσα.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των δύο ομίλων με ελληνικό ενδιαφέρον:

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Πάτρα)

=================

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/1

20:00 Ανόβερο (Γερμανία)-Ράπαλο (Ιταλία)

21:30 ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ-Σεβίλη (Ισπανία)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1

18:00 Ράπαλο-Σεβίλη

19:30 Ανόβερο-ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/1

08:45 Σεβίλη-Ανόβερο

10:00 ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ-Ράπαλο

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Σαραγόσα)

=================

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/1

19:00 ΗΡΑΚΛΗΣ-Λίβερπουλ (Μ.Βρετανία)

20:30 Σαραγόσα (Ισπανία)-Ουραλότσκα Ζλάτουστ (Ρωσία)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1

19:00 ΗΡΑΚΛΗΣ-Ουραλότσκα Ζλάτουστ

20:30 Σαραγόσα-Λίβερπουλ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/1

10:30 Λίβερπουλ-Ουραλότσκα Ζλάτουστ

12:00 Σαραγόσα-ΗΡΑΚΛΗΣ

Στον Α΄ όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Νίφερνταλ της Ολλανδίας, μετέχουν η οικοδέσποινα Χέτ Ράβιν, η ρωσική Σκιφ Μόσχας, η ισπανική Ιμπέρια και η σερβική Βράτσαρ.
Ο Δ΄ όμιλος θα διεξαχθεί στο Ζέντες της Ουγγαρίας, με τη συμμετοχή της τοπικής Ζέντεσι, της ρωσικής Χάντι Μανσίσκ, της ολλανδικής Λέιντεν και της βρετανικής Πένγκουιν.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές