ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ,ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 2010.ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων στην ιστορία του αθλητικού κινήματος είναι γεγονός, αφού εχθές Σάββατο(14/8) πραγματοποιήθηκε στην Μαρίν Μπέι της Σιγκαπούρης η τελετή έναρξης τους.
Περίπου 27.000 θεατές βρέθηκαν στο στάδιο για να χειροκροτήσουν τους 3.600 αθλητές από 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες. Το ελληνικό στοιχείο δεν θα μπορούσε να λείπει, με τη σημαία μας να έχει πρωτεύουσα θέση και τον Ολυμπιακό ύμνο να απαγγέλλεται μελωδικά από χορωδία.
Η τελετή έναρξης, που διήρκησε περίπου δυόμιση ώρες, ήταν πολύ διαφορετική από όσες ανάλογες έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν, με το νερό να παίζει κυρίαρχο ρόλο αφού όλο το σκηνικό στήθηκε σε μια πλωτή εξέδρα στην εκβολή του ποταμού.
Πρεσβευτές των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι ο Σεργκέι Μπούμπκα και η Γέλενα Ισινμπάγεβα που βρέθηκαν στη Σιγκαπούρη. Οι αγώνες που θα ολοκληρωθούν σε 12 ημέρες ξεκινούν την Κυριακή (15/8) με το τρίαθλο.
Για πρώτη φορά το Κατάρ συμπεριέλαβε στην αποστολή κορίτσια, ενώ η εθνική ομάδα νεανίδων του Ιράν θα λάβει μέρος στο ποδοσφαιρικό τουρνουά, φορώντας ειδικά καπέλα και όχι μαντίλες.
Η ελληνική αποστολή μπήκε πρώτη στο στάδιο με επικεφαλής τον σημαιοφόρο και παγκόσμιο πρωταθλητή στην κωπηλασία, Μιχάλη Ναστόπουλο.

Στο αγωνισικό μέρος της κολύμβησης.

Η Μαρία Μιχαλάκα με 33.40 κατέλαβε την 4η θέση στην σειρά της, και την 12η συνολικά, για τον σημερινό (15/8) ημιτελικό των 50μ. πρόσθιο,στους 1ους Ολυμπιακούς αγώνες νέων στην Σιγκαπούρη.

Ταχύτερη των προκριματικών η Καναδέζα, Νικόλ Ράσελ με χρόνο 32.16.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης με 1.04.57 κατετάγη 5ος στην σειρά τουστα 100μ. πρόσθιο,και ο Γιάννης Καπρουζλής 1ος στην δική του με 1.04.71.

Τελικά κατέλαβαν την 8η και 9η θέση αντίστοιχα,και θα προσπαθήσουν για την είσοδό τους στον τελικό του αγωνίσματος στον σημερινό (15/8) ημιτελικό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές