?ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Την απόκτηση του 19χρονου χάλκινου πρωταθλητή Ευρώπης εφήβων στα 50 μ. πεταλούδα (2009), Φώτη Κολιόπουλο ανακοίνωσε η κολυμβητική ομάδα του Ολυμπιακού.
«Μετά από εννέα χρόνια στον Πανελλήνιο αποφάσισα να φύγω, καθώς η παλιά διοίκηση δεν κράτησε τις υποσχέσεις της. Από έναν μεγάλο σύλλογο ήρθα στο κορυφαίο ελληνικό αθλητικό σωματείο και θα είμαι συναθλητής με σπουδαίους κολυμβητές. Ενα επιπλέον κίνητρο είναι ότι στον Ολυμπιακό θα έχω την ευκαιρία, με πολλή δουλειά στις πισίνες, να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο σε ατομικό επίπεδο και να διεκδικήσω μαζί με όλη την ομάδα τον τίτλο του πανελληνίου πρωταθλήματος», δήλωσε ο ίδιος.

Επίσης η Λυσιστράτη Χαλκίδη  δήλωσε σχετικά με τη μεταγραφή της: «Είμαι αφάνταστα ευτυχισμένη που έγινα αθλήτρια της πιο ένδοξης ομάδας στην Ελλάδα. Ηταν όνειρό μου από μικρή και πόθος του πατέρα μου, να φορέσω τα χρώματα του Ολυμπιακού. Για μένα είναι μια καινούργια μεγάλη πρόκληση και σκοπεύω να αντεπεξέλθω στο κάλεσμα του Ολυμπιακού και του κόσμου του, συμβάλλοντας δυναμικά σε νέους τίτλους και πρωταθλήματα. Η μεταγραφή αυτή μου δίνει ιδιαίτερη ώθηση να συνεχίσω ακόμα πιο δυνατά για μεγάλες μελλοντικές επιτυχίες με τον Ολυμπιακό και διακρίσεις με την Εθνική μας. Ευχαριστώ θερμά τον προπονητή μου Alec Rukosuev στη Φλόριντα και τους προπονητές που είχα στον Μίλωνα, Γιάννη Αλεξάκη και Νίκο Γκρέκα που με στήριξαν με το παραπάνω, μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ επίσης τον νέο προπονητή μου, Νίκο Γέμελο, για την εμπιστοσύνη του και υπόσχομαι να φέρω μόνο δόξα, τιμή και περηφάνια στο Θρύλο μας. Ολη μου η οικογένεια, Ολυμπιακοί μέχρι κόκαλο, είναι πράγματι συγκινημένοι που θα φοράω τα ερυθρόλευκα».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές