ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΟΛΥΜΙΑΚΟΣ

Την παραχώρηση για 50 χρόνια του χώρου στο Δελφινάριο στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π., προκειμένου να κατασκευαστεί το κλειστό κολυμβητήριο της ομάδας του Πειραιά, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γιάννη Συγγελίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά και αποτελεί μια μέρα σταθμό, αφού ήταν μεγάλη η ανάγκη αυτός ο πολύ μεγάλος σύλλογος να έχει το δικό του σπίτι στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση.

Φυσικά η δημιουργία δικού του κολυμβητηρίου θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και γενικότερα τον υγρό στίβο στην ανάπτυξη των υποδομών του και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην διαφύλαξη της περιοχής γύρω από το ΣΕΦ.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, υποσχέθηκε και μια ανάλογη λύση στο μέλλον και για την άλλη ομάδα της πόλης, τον Εθνικό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη του Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και φίλο, το Γιάννη το Συγγελίδη για το πως και που θα προχωρήσουμε.

Μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να παραχωρήσει στον Ολυμπιακό τη χρήση για μια περίοδο πενήντα ετών του χώρου στο Δελφινάριο για να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο.

Ένα κολυμβητήριο που θα ανταποκρίνεται όχι μόνο στις σύγχρονες απαιτήσεις των αθλητών, αλλά κυρίως στην ιστορία και την προσφορά του Ολυμπιακού στον αθλητισμό και στον υγρό στίβο. Βάζουμε, με την πρωτοβουλία μας αυτή, τέλος σε μια αδικία χρόνων.

Αποτελούσε ντροπή ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, δυο ομάδες ιστορικές να μην έχουν κολυμβητήριο.

Σήμερα λύνουμε το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό.

Σύντομα θα σας ανακοινώσω και τις πρωτοβουλίες μας για τον Εθνικό.

Παράλληλα ικανοποιούμε ένα αίτημα των πολιτών του Πειραιά για να αξιοποιηθεί ο χώρος στο Δελφινάριο.

Να πάψουν οι πολίτες να ταλαιπωρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες και να δουν την περιοχή να αναβαθμίζεται.

Πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς, με συγκροτημένα βήματα, γίνεται και στην πράξη αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Είμαι αισιόδοξος ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Κυβέρνηση θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας να αναβαθμιστεί η περιοχή γύρω από το ΣΕΦ και να στηρίξουμε τον Ολυμπιακό με τη στήριξη του σχεδίου μας.

Στο κλειστό αυτό κολυμβητήριο είμαι βέβαιος ότι θα γραφτούν νέες σελίδες επιτυχιών για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.

Τέλος με την απόφασή μας αυτή διαφυλάσσεται ο χώρος του κτήματος Δηλαβέρη και αποφεύγεται η τσιμεντοποίηση της περιοχής».

Επίσης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γιάννης Συγγελίδης, τόνισε τα εξής:

«Είναι ιστορική η απόφαση του Δημάρχου της πόλης μας, Παναγιώτη Φασούλα και του Δήμου Πειραιά για την παραχώρηση του Δελφινάριου στον Ολυμπιακό για πενήντα χρόνια προκειμένου να κατασκευαστεί κολυμβητήριο.

Τον ευχαριστούμε με τη σειρά μας για τη συγκεκριμένη απόφαση και για την γενικότερη συνεργασία μας.

Η λέξη ντροπή που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για την έλλειψη κολυμβητηρίου.

Και δεν είναι μόνο οι διακρίσεις στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις που προβάλουν την Ελλάδα, αλλά η στέρηση της δυνατότητας να ελκύσουμε πολύ περισσότερους νέους στον αθλητισμό που είναι και μέγιστη κοινωνική προσφορά.

Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα τις τυπικές διαδικασίες και ελπίζουμε η Πολιτεία να ανταποκριθεί και να βοηθήσει τον Δήμο και τον Ολυμπιακό σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Δεσμεύομαι και εγώ όπως και ο Δήμαρχος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές