ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ.Α. Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗ

Τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο του υγρού στίβου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν σήμερα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΓΓΑ και είχε διάρκεια περίπου 90 λεπτών.
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας έθεσε επί τάπητος δύο ζητήματα που χρήζουν άμεσης λύσης, όπως είχε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα, στο περιθώριο της κλήρωσης των πρωταθλήματων υδατοσφαίρισης.
Πρόκειται για το θέμα των σχολών προπονητών και εκείνο της άδειας λειτουργίας των κολυμβητηρίων.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε: «Είχα μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή, στην οποία συζητήσαμε τις επιτυχίες που είχαν φέτος τα αθλήματα της ΚΟΕ, τα οικονομικά πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και θέματα που επιζητούν άμεσα λύση και ταλανίζουν το χώρο μας.
Ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι οι σχολές προπονητών, τις οποίες η ΚΟΕ πρέπει να πάρει στα χέρια της.
Υπάρχουν δεκάδες πολίστες, με εκατοντάδες συμμετοχές στην εθνική ομάδα, που θέλουν να ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή και δεν μπορούν.
Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να βλέπω τον Μάκη Μικέδη (σ.σ. τεχνικός της Χίου), 45 χρονών, που είναι 30 χρόνια στο πόλο, με αμέτρητες συμμετοχές στην εθνική ομάδα, να μην μπορεί να είναι προπονητής.
Το ίδιο συμβαίνει στην κολύμβηση, αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα της Ομοσπονδίας.
Ενα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι οι αποσπάσεις των προπονητών των εθνικών ομάδων.
Δεν είναι δυνατόν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί να είναι διορισμένοι και εμείς να τους περιμένουμε στην πισίνα.
Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα αυτό.
Τέλος, ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι οι άδειες των κολυμβητηρίων, που λόγω των ολιγωριών της κρατικής διοίκησης, κινδυνεύουν σοβαρά παράγοντες που ασχολούνται με το χώρο.
Ο γενικός έδειξε κατανόηση και εκτιμώ ότι θα δώσει άμεσα λύσεις σε όλα τα ζητήματα».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές