ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΙΤΣΑΞΗ-ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, είχε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με θέματα συζήτησης τον κρατικό προϋπολογισμό των ομοσπονδιών, την εύρυθμη λειτουργία των κολυμβητηρίων και την έναρξη των σχολών προπονητών.
«Ηταν μια μεγάλη σε διάρκεια συνάντηση, στην οποία συζητήσαμε για τον κρατικό προϋπολογισμό των Εθνικών Ομοσπονδιών, τα τεράστια προβλήματα των κολυμβητηρίων και τις σχολές προπονητών, ένα θέμα που εδώ και μεγάλο διάστημα έχει θέσει η ΚΟΕ.
Ο κ. Μπιτσαξής μου ανέφερε πως θα γίνουν περικοπές στον προϋπολογισμό των Ομοσπονδιών, που θα φτάσουν μέχρι και το 30%.
Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι θα υπάρξουν και ανάλογες περικοπές στον προγραμματισμό των Ομοσπονδιών, κάτι που φυσικά δεν ικανοποιεί κανέναν.
Σε ότι αφορά τη λειτουργία των κολυμβητηρίων, τονίστηκε από μέρους μας η αναγκαιότητα της εύρυθμης λειτουργίας των χώρων αυτών, διότι αλλιώς τα χρήματα που πάνε από την Πολιτεία στην Ομοσπονδία είναι δώρο άδωρο, αν δεν είναι ανοικτές οι πισίνες.
Από την πλευρά της ΚΟΕ έγινε μία πρόταση για τα κολυμβητήρια του Αγίου Κοσμά και θα ακολουθήσει μελέτη για τον τρόπο λειτουργίας τους.
Η πρόταση είναι να διαχειριστεί η ΚΟΕ τις πισίνες του Αγίου Κοσμά.
Τέλος, στο θέμα των σχολών προπονητών, ο κ. Μπιτσαξής δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα υπογραφούν οι σχετικές διατάξεις, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των σχολών, που αποτελούν κυρίαρχο θέμα για την ΚΟΕ», δήλωσε ο κ. Διαθεσόπουλος με την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές