ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΠΚΥΣΣΚ

Το θέμα των σχολών προπονητών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του γενικού γραμματέα της ΚΟΕ, Δημήτρη Σαρακατσάνη, με τον πρόεδρο του ΣΕΠΚΥΣΣΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης και Καταδύσεων), Αλέξανδρο Νικολόπουλο, παρουσία των τεχνικών συμβούλων, Χριστόδουλου Χούμα, Νίκου Κραουνάκη, Ελένης Κουγιά και Νίκου Σπηλιωτόπουλου.

Οπως εξήγησε ο Δ.Σαρακατσάνης, «θέλουμε να ετοιμάσουμε μία σχολή προπονητών, με σκοπό την αποκατάσταση όλων αυτών των προπονητών που δεν έχουν δίπλωμα, που πλέον είναι υποχρεωτικό από τη ΓΓΑ, για να μπορούν να ασκούν το επάγγελμα και να βρίσκονται στην πισίνα και τους αγώνες.
Είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοήσουμε.
Η σχολή θα αφορά και τα πέντε αθλήματα.
Σε πρώτη φάση θα έχει τα γενικά μαθήματα και αργότερα θα περάσουμε στις ειδικότητες.
Η χρηματοδότηση θα γίνει από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αφού η ΓΓΑ δεν το χρηματοδοτεί, ενώ και η ΚΟΕ είναι αδύνατο να το καλύψει.
Συζητήσαμε με το σύνδεσμο προπονητών, στις βασικές αρχές συμφωνούμε, ζητήσαμε να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους και γραπτώς και θα προχωρήσουμε.
Πιστεύω πως το Γενάρη θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των προπονητών, κατανοώντας την σοβαρότητα του θέματος και ακούγοντας τις απόψεις της Κ.Ο.Ε., θα προτείνει και αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα που προέκυψε.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές