Τέσσερις νέες πισίνες αποκτά άμεσα το Ο.Α.Κ.Α.

Τη «Σύμβαση Εργασιών Ανακαίνισης/Ανακατασκευής/Νέων Κατασκευών Εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου» στο ΟΑΚΑ υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Κατασκευής Έργου Ελληνικού της LAMDA Development, Δημήτρης Ζωντανός και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης», Νεκτάριος Βιδάκης.
Για «συμφωνία που προωθεί το όραμα του ΟΑΚΑ της νέας εποχής» έκανε λόγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος τόνισε την άμεση δημιουργία τεσσάρων νέων πισίνων, μέσω της υπογραφείσας «Σύμβασης Εργασιών» κι έτσι «το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι τέτοιο μόνο στην ονομασία και στα χαρτιά, θα είναι πλέον και στην πράξη».
Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι «πασχίζουμε ώστε το ΟΑΚΑ να γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι. Ένας χώρος, που εκτός από αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός, θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων. Και θα το πετύχουμε. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον Πρωθυπουργό μας».
Από την πλευρά της LAMDA Development, ο κ. Αθανασίου επισήμανε πως «είναι χαρά μας που, μέσα σε κλίμα άψογης συνεργασίας και συναντίληψης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υφυπουργό, κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, η Lamda Development γίνεται αρωγός της προσπάθειας ο αθλητισμός να φτάσει παντού. Στόχος μας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες σε όλους.
Η αναβάθμιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (ΟΑΚΑ) σε συνδυασμό με την επικείμενη λειτουργία, εντός του Golden Hall, του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, μια ακόμα ανάπτυξη της Lamda Development, καθιστούν την περιοχή έτι περαιτέρω, ως πόλο Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα πως τα οφέλη του έργου του Ελληνικού υπερβαίνουν τα όρια της περιοχής του και αγγίζουν τους πολίτες όλης της Αττικής.
Με αυτό το πνεύμα, προχωράμε με σταθερά βήματα για την υλοποίηση του οράματός μας. Σύντομα θα ανακοινώσουμε κι άλλες συνέργειες και συνεργασίες».
Με τη «Σύμβαση Εργασιών» το ΟΑΚΑ αναθέτει και η LAMDA αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και εκτέλεση (απαραίτητες τεχνικές μελέτες, οικοδομικές εργασίες, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και λοιπές εργασίες) ανακαίνισης/ανακατασκευής
* των ανοικτών χώρων υγρού στίβου:
==> αποξήλωση κερκίδων κολυμβητηρίου – προσβάσεις και αποκαταστάσεις μονώσεων κ.λπ.,
==> αποξήλωση βατήρων καταδύσεων, αντικατάσταση καταδυτικής πισίνας με νέα ανοξείδωτη με μειωμένο βάθος στα 2,2μ.,
==> κατασκευή νέας πισίνας διαστάσεων περίπου 20×25, βάθους 2μ. πίσω από καταδυτήριο,
==> ανακατασκευή πισίνας εκμάθησης (ΑμεΑ) και τοποθέτηση πολυκαρβονικού τηλεσκοπικού στεγάστρου επ’ αυτής,
==> Δημιουργία αποδυτηρίων – χώρων υγιεινής
==> τοποθέτηση νέου φωτισμού κεντρικής πισίνας,
* και των κλειστών χώρων υγρού στίβου
==> τοποθέτηση νέου φωτισμού εσωτερικού καταδυτηρίου,
==> συντήρηση του συστήματος κλιματισμού του τελευταίου και αυτονόμησή του,
==> ανακαίνιση χώρου ξηρής προπόνησης,
==> οικοδομική και Η/Μ επισκευή χώρων σάουνας και αποδυτηρίων,
==> κατασκευή νέων lockers στην εσωτερική πισίνα.
Επιπλέον θα αποσυνδεθούν από τις βάσεις στήριξής τους στο κεντρικό Στάδιο τα τρία, μη χρησιμοποιούμενα από τους ΟΑ του 2004 έως σήμερα, «Κέντρα Ελέγχου» (Master Control), 125τ.μ. έκαστο, και θα επανατοποθετηθούν στα προπονητήρια στίβου Κ1 και Κ2 για τη δημιουργία αποδυτηρίων, που δεν υπάρχουν.
Επίσης, η LAMDA Development θα προμηθεύσει το ΟΑΚΑ με δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για ευχερέστερη μετακίνηση Διοίκησης και εργαζομένων εντός των περιβαλλόντων χώρων των εγκαταστάσεων.
Η «Σύμβαση Εργασιών» υπογράφτηκε σε συνέχεια του από 28/07/2020 «Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας» του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της LAMDA Development, με αντικείμενο την εξειδίκευση του τρόπου και της διαδικασίας αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, στο πλαίσιο:
α) του σχεδιασμού αξιοποίησης και ανακαίνισης Ολυμπιακών και αθλητικών εν γένει εγκαταστάσεων της Αττικής, και, προέχοντος, του Μητροπολιτικού Ολυμπιακού Συγκροτήματος του ΟΑΚΑ,
β) του καθορισμού της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων υγρών αγωνισμάτων που θα κατασκευαστούν εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά
και
γ) της σταδιακής αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με χρονική αφετηρία τις πιο επείγουσες λόγω της Ολυμπιακής προετοιμασίας για το έτος 2021.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως, με την υπογραφή και του Πρωτοκόλλου Εγκατάστασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της LAMDA Development, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν τις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις προστασίας από τον COVID-19 και θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα, εντός πέντε μηνών.
Παρόντες στην υπογραφή της «Σύμβασης Εργασιών» ήταν και οι Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ζήσιμος Δανηλάτος, Διευθυντής Ανάπτυξης Έργου Ελληνικού της LAMDA Development, Θόδωρος Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Κωνσταντίνος Χαλιορής, Συντονιστής – Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ.
Παραβρέθηκαν, επίσης, τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΚΑ και της Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δύο αθλητικά κέντρα.
Αναλυτικά, η ομιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:
«Κυρίες και Κύριοι,
βρισκόμαστε σήμερα εδώ και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας διότι, για ακόμα μια φορά, κεντρικό μας θέμα είναι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης».
Όπως γνωρίζετε, από την πρώτη στιγμή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, θέσαμε πολύ ψηλά στην ατζέντα μας την αναβάθμιση και αξιοποίηση των παραμελημένων και μαραζωμένων Ολυμπιακών μας εγκαταστάσεων.
Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου και με σκληρή δουλειά, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματά τους και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογήσουμε συντηρήσεις, αναβαθμίσεις, εκσυγχρονισμούς και αξιοποιήσεις τους.
Αναφέρομαι, ενδεικτικά, στο ξεχασμένο Κλειστό στα Λιόσια, στα γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ, στο παραμελημένο για χρόνια Ολυμπιακό Χωριό, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο λεηλατημένο Σπίτι του Κλειστού Στίβου και του Βόλεϊ στην Παιανία, στο παρατημένο Σκοπευτήριο Βύρωνα, στην αναξιοποίητη για δύο δεκαετίες έκταση στο Σχιστό και σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα μας ανά την επικράτεια.
Θέλω, για μια ακόμη φορά, να επισημάνω πως η Αθλητική Μεταρρύθμιση, που εξελίσσεται όλο αυτό το διάστημα, δεν είναι μόνο οι θεσμικές τομές. Αθλητική μεταρρύθμιση και ανάπτυξη είναι να αλλάξουν όψη και οι γερασμένες, ασυντήρητες και σε κάποιες περιπτώσεις και επικίνδυνες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας μας.
Προχωράμε με όραμα, αλλά κυρίως με σχέδιο και με προγραμματισμό για την αξιοποίηση τους, μιας προς μίας, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας.
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, διότι, μετά από διαβουλεύσεις με τη Lamda Development, με την οποία υπάρχει άριστο κλίμα συνεργασίας και κατανόησης των αθλητικών αναγκών -και τους ευχαριστώ θερμά- συμφωνήσαμε στην ανακαίνιση/ανακατασκευή και νέα κατασκευή μιας σειράς αθλητικών υποδομών του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου εδώ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο:
* Του Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας που υπογράψαμε μαζί στις 28 Ιουλίου 2020,
* του σχεδιασμού αξιοποίησης και ανακαίνισης Ολυμπιακών και αθλητικών εν γένει εγκαταστάσεων της Αττικής, που είχαμε συμφωνήσει και, προεξέχοντος, του Μητροπολιτικού Ολυμπιακού Συγκροτήματος του ΟΑΚΑ,
* του καθορισμού της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων υγρών αγωνισμάτων που θα κατασκευαστούν εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά από την «Ελληνικό ΑΕ» και
* της σταδιακής αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, από την «Ελληνικό ΑΕ», με χρονική αφετηρία τις πιο επείγουσες, λόγω της Ολυμπιακής προετοιμασίας για το έτος 2021.
Η Lamda Development, όπως γνωρίζετε, έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός πρωτοποριακού έργου για την Αθήνα, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός Mητροπολιτικού πάρκου διεθνούς εμβέλειας και στην ανάδειξη του παράκτιου μετώπου της Αττικής.
Η Κυβέρνησή μας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή, υποστήριξε και διευκόλυνε αυτό το σπουδαίο έργο. Αυτή τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, η οποία έχει σχεδιαστεί, ώστε να προσθέσει σημαντικές νέες επενδύσεις και χρήσεις στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος και φυσικά του αθλητισμού, οι οποίες αναμένεται να συνδράμουν θετικά, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Θυμίζω ότι στο Μνημόνιο Συναντίληψης που υπογράψαμε με τη Lamda Development πριν από 5 μήνες, διασφαλίστηκε η κατασκευή πρότυπων αθλητικών χώρων στο Ελληνικό, σε αντικατάσταση, αμέσως μετά, των υπαρχόντων στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, το οποίο αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, από την εγκατάλειψη των προηγούμενων διοικήσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η νυν διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά -και τους συγχαίρω, μαζί με τους εργαζομένους- έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να προετοιμάζονται κορυφαίοι αθλητές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και δεκάδες σωματεία και χιλιάδες κατοίκων της περιοχής.
Ως συνέχεια του Μνημονίου Συναντίληψης, λοιπόν, προχωράμε σήμερα στην υπογραφή Σύμβασης με την Lamda Development, η οποία προβλέπει ότι η LAMDA θα αυτοχρηματοδοτήσει και θα υλοποιήσει εδώ στο ΟΑΚΑ όλες τις εργασίες ανακαινίσεων/ανακατασκευών και νέων κατασκευών εγκαταστάσεων υγρού στίβου και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:
Πισίνα 5:
Εδώ που βρισκόμαστε, στη μεγάλη εξωτερική πισίνα, την αγαπημένη πισίνα του Μάικλ Φελπς, που όπως είχε πει αυτός ο θρύλος της κολύμβησης είναι «ταχύτατη». Μια πισίνα που μόνο προπονητικά λειτουργεί και όχι αγωνιστικά, διότι από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ΔΕΝ αποξηλώθηκαν οι μεταλλικές κατασκευές των κερκίδων, όπως προβλεπόταν, άρα δεν μπορούσε να φιλοξενήσει διοργανώσεις.
Εδώ που υπάρχει και το ανοιχτό Καταδυτήριο, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ, λόγω κατασκευαστικών λαθών τότε.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν την:
* Αποξήλωση και απομάκρυνση των επικίνδυνων μεταλλικών κερκίδων που έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί από το Σεπτέμβριο του 2004.
* Ανακατασκευή του παλαιού – εξωτερικού καταδυτηρίου και την μετατροπή σε κολυμβητική δεξαμενή, βάθους 2,20m
* Δημιουργία νέας κολυμβητικής δεξαμενής, περίπου 25mΧ20m
* Δημιουργία αποδυτηρίων – χώρων υγιεινής, που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα
* Τοποθέτηση νέου πίνακα αποτελεσμάτων
Θα αποκτήσει, δηλαδή, το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου ΤΡΕΙΣ νέες λειτουργικές κολυμβητικές δεξαμενές. Και δεν τελειώνουν εδώ τα καλά νέα:
Πισίνα 4.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν:
* Μετατροπή της βοηθητικής πισίνας σε πισίνα ΑμεΑ
* Στέγαση – Κάλυψη της με οροφή
* Δημιουργία αποδυτηρίων – χώρων υγιεινής για ΑμεΑ
Δημιουργούμε, δηλαδή, μία στεγασμένη πισίνα, ειδικά για ΑμεΑ.
Πισίνα 1.
Η εσωτερική πισίνα. Εδώ οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
* Ανακατασκευή αποδυτηρίων – χώρων υγιεινής
* Αντικατάσταση αγωνιστικού φωτισμού με νέου τύπου λαμπτήρες (led) εξοικονόμησης ενέργειας και καλύτερου φωτισμού
* Τοποθέτηση νέου πίνακα αποτελεσμάτων
* Αντικατάσταση φίλτρων – χαλαζιακής άμμου
* Δημιουργία χώρου ξηρής προπόνησης για καταδύσεις
* Αποκατάσταση κλιματισμού (ψύξη – θέρμανση) και διαχωρισμός του συστήματος κλιματισμού Μπάσκετ – Κολυμβητήριο για εξοικονόμηση ενέργειας.
* Επισκευή χώρων για σάουνα και πολλές ακόμα μικρές, αλλά αναγκαίες και χρήσιμες παρεμβάσεις.
Εργασίες θα γίνουν και στην «Πισίνα 10» με αντικατάσταση αγωνιστικού φωτισμού με νέου τύπου λαμπτήρες (led) εξοικονόμησης ενέργειας, αντικατάσταση φίλτρων – χαλαζιακής άμμου κλπ.
Επιπλέον, προβλέπεται η:
   * Αποσύνδεση από τις βάσεις στήριξης των δωματίων ελέγχου (Master Control) που βρίσκονται στο Κεντρικό Στάδιο και τοποθέτηση σε Κ1 και Κ2 για δημιουργία αποδυτηρίων. Σήμερα, δυστυχώς, δεν υπάρχουν αποδυτήρια και στα δύο γήπεδα!
   * Προμήθεια δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ευχερέστερη ασφαλή μετακίνηση, εντός των περιβαλλόντων χώρων των εγκαταστάσεων, από Διοίκηση και εργαζομένους.
   * Σήμανση σε εισόδους συγκροτήματος και εσωτερικά καθώς και διαμόρφωση της εισόδου του κολυμβητηρίου με ειδικές εκτυπώσεις. Δίνουμε χρώμα, χαρά, λάμψη.
   * Ελαιοχρωματισμοί και πολλές μικροσυντηρήσεις στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών θα διενεργηθεί σύμφωνα με το συμφωνημένο με το ΟΑΚΑ χρονοδιάγραμμα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου εγκατάστασης την επόμενη κιόλας εβδομάδα.
Το ΟΑΚΑ με τη Διοίκηση, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που διαθέτει, θα ασκεί την επίβλεψη της εκτέλεσης των εργασιών σε εβδομαδιαία βάση.
Φυσικά, οι εργασίες ανακαίνισης/ανακατασκευής και οι νέες κατασκευές θα ανταποκρίνονται στις προβλεπόμενες διεθνείς προδιαγραφές των συγκεκριμένων αθλημάτων του υγρού στίβου.
Επιτέλους, το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι τέτοιο μόνο στην ονομασία και στα χαρτιά. Θα είναι και στην πράξη.
Να σημειωθεί ότι, μετά από τη σωστή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων τένις εδώ στο ΟΑΚΑ, έχουμε την πρώτη, έπειτα από το 2004, παρέμβαση συντήρησης, ανακατασκευής και κατασκευής νέας εγκατάστασης στο τοπόσημο για τον αθλητισμό της χώρας, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης».
Μόλις περατωθούν οι εργασίες από τη Lamda Development:
* θα αντικατασταθούν αντίστοιχες υφιστάμενες εγκαταστάσεις υγρών αγωνισμάτων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, με αυτές του ΟΑΚΑ,
* θα μεταφερθούν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες των προπονητηρίων υγρού στίβου του Αγίου Κοσμά, στο ΟΑΚΑ, δεδομένου ότι οι αθλητικοί σκοποί τους οποίους εξυπηρετούσε η το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά θα ικανοποιούνται πλέον με τη χρήση των νέων ανακαινισμένων, σύγχρονων εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ
Έτσι, οι μελλοντικές ανάγκες προς εξυπηρέτηση κοινού, πολλών σωματείων, των Εθνικών Ομάδων Υγρού Στίβου και της Ομοσπονδίας θα καλύπτονται πλήρως από τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις υγρού στίβου του ΟΑΚΑ.
Επιπλέον, έχουμε συμφωνήσει να μας παραχωρηθεί η αποκλειστική χρήση μίας ακόμη κολυμβητικής πισίνας στις νέες εγκαταστάσεις υγρού στίβου που θα κατασκευαστούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αναψυχής και Πρασίνου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, από την «Ελληνικό ΑΕ», για την εξυπηρέτηση των σωματείων και εκατοντάδων αθλουμένων, που φιλοξενούνται σήμερα στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.
Κυρίες και κύριοι,
πασχίζουμε και το ξέρετε καλά ώστε το ΟΑΚΑ να γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι. Ένας χώρος, που εκτός από αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός, θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων. Και θα το πετύχουμε. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον Πρωθυπουργό μας.
Η παρούσα συμφωνία, για την οποία ευχαριστώ τη Lamda Development και τα στελέχη της, προωθεί αυτό το όραμα. Ενός οράματος που βάζει το ΟΑΚΑ στη νέα του εποχή.
Μια νέα, ένδοξη αφετηρία, όπως αρμόζει στο ΟΑΚΑ και όπως δικαιούνται όλοι οι Έλληνες στην νέα εποχή που έχει ξημερώσει για την πατρίδα μας.
Και δεν σταματάμε εδώ. Πολύ σύντομα, με τη Lamda Development, θα συνάψουμε ακόμα μια Σύμβαση Έργου στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας που έχουμε συνάψει:
Θα αναλάβουν όλα τα κόστη της ανακαίνισης και ανακατασκευής της εγκαταλελειμμένης πισίνας Ολυμπιακών προδιαγραφών στο Ολυμπιακό Χωριό. Γι’ αυτό, όμως, το Έργο, θα μιλήσουμε σε επόμενο χρόνο, όπως και για τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ότι αφορά στην ανακατασκευή των εγκαταστάσεων στην Παιανία, «Σπίτι του Κλειστού Στίβου και του Βόλεϊ».
Και για τους εγκαταλελειμμένους ξενώνες των αθλητών μας εδώ στο ΟΑΚΑ.
Το μέλλον, κυρίες και κύριοι, ανοίγεται μπροστά μας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις μας, ανανεωμένες και σύγχρονες, ανοίγουν τις πύλες τους για τους νυν και τους αυριανούς πρωταθλητές μας, για τα παιδιά μας. Για να πάει η χώρα και στον αθλητισμό, πιο δυνατά, πιο μακριά, πιο ψηλά!
Αγαπητέ, κ. Αθανασίου, στο πρόσωπό σας σήμερα ευχαριστούμε θερμά εσάς και όλα τα στελέχη και τους επενδυτές της LAMDA Development.
Ευχαριστώ θερμά τον γγΑ, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, τη Διοίκηση και τους εργαζομένους του ΟΑΚΑ, καθώς και τους αθλητές, τα σωματεία και την Ομοσπονδία Υγρού Στίβου.
Το ΟΑΚΑ αλλάζει.
Χρόνια Πολλά, με υγεία και ασφάλεια.
Σας ευχαριστώ».
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές