ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Έχοντας σε ρόλο ηρωίδας την τερματοφύλακα Μαρία Τσουρή που απέκρουσε δύο πέναλτι, ο  Εθνικός, κατέκτησε το LEN Trophy γυναικών κερδίζοντας 17-13 της Χάντι Μανσίσκ.

Η ελληνική ομάδα είχε τη νίκη στα χέρια της στην παράταση, όταν ήταν μπροστά με 13-11 και η μπάλα ήταν στα χέρια της Οικονομοπούλου. Η πολύπειρη αθλήτρια όμως, έκανε πρωτοφανές λάθος για το άθλημα και χάρισε την μπάλα στην Τιμοφέεβα που σκόραρε εξ επαφής και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Xωρίς να μπορεί να πιστέψει τι είχε συμβεί, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ξέσπασε αμέσως σε λυγμούς και κατευθύνθηκε απαρηγόρητη στον πάγκο, την ώρα που τελείωναν τα τελευταία 2 δευτερόλεπτα της παράτασης και η αναμέτρηση όδευε στα πέναλτι.

Εκεί ανέλαβε να υπερασπιστεί την τιμή της συμπαίκτριάς της, η Μαρία Τσουρή, αλλά και οι Βαν Μπέλκουμ, Κουγιουμτζή, Αρώνη και Μπίσμπα. Αρχικά η Ολλανδέζα ευστόχησε και η διεθνής τερματοφύλακας του Έθνικού κράτησε το προβάδισμα για την ομάδας της, αποκρούοντας την εκτέλεσε της Τιμοφέεβα.

Ο δρόμος προς το Κύπελλο είχε ανοίξει για τα καλά, όταν η Κουγιουμτζή έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στην ομάδα της. Η Χάμκοβα ευστόχησε, αλλά το ίδιο έκανε στην αντίπερα όχθη και η Στέλλα Αρώνη, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είχε παίξει δευτερόλεπτο μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Όταν έπρεπε όμως… μίλησε.

Η συνέχεια άνηκε στην ηρωίδα Μαρία Τσουρή που “κατέβασε” και την Σορόκινα, με αποτέλεσμα ο Εθνικός να χρειάζεται μόλις ένα εύστοχο πέναλτι για να πανηγυρίσει. Την μπάλα πήρε η Κέλυ Μπίσμπα, που δεν είχε διάθεση γι’ αστεία και το Κύπελλο βάφτηκε “κυανόλευκο”.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 4-3, 3-2

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-0, 2-3

Πέναλτι: 4-1 17-13 το τελικό ΣΚΟΡ

Εθνικός: Τετζαλίδου 5, Φαν Μπέλκουμ 4, Κανέτι 3, Κουγιουμτζή 3, Αρώνη, Μπίσμπα

Χάντι Μανσίσκ: Τιμοφέεβα 6, Γκριτσένκο 2, Κλαμπούκοβα 2, Τσεμπότοβα 2, Σορόκινα

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές