ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ WORLD LEAGUE WATER POLO ΓΥΝΑΙΚΩΝ.ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Την ήττα με 11-9 από τις ΗΠΑ γνώρισε η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών, στην αυλαία της τελικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ, που διεξάγεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Α? όμιλος:

Κίνα-Ολλανδία 7-5 (1-2, 2-0, 3-2, 1-1). Κίνα: Τενγκ 2, Σουν, Ξε, Γκάο, Γουάνγκ, Τσεν. Ολλανδία: Ναβέρντιαν 2, Φαν ντερ Σλοτ, Φαν Μπέλκουμ, Κλάιν.

Καναδάς-Ουγγαρία 11-9 (3-3, 3-2, 2-1, 3-3). Καναδάς: Περό 3, Τσίκος 2, Ρόμπινσον 2, Μπεκχαζί, Εγκενς, Κάμπελ, Ράντου. Ουγγαρία: Σουκς 2, Τάκατς 2, Κέζτελι 2, Κιστελέκι, Ντράβουζ, Τοθ.

Β? όμιλος:

Αυστραλία-Ρωσία 12-8 (5-1, 2-2, 2-2, 3-3). Αυστραλία: Μοράν 3, Νοξ 2, Ουέμπστερ 2, Μπεντσγουόρθ, Ραλφ, Ντεσαβαγκέ, Ρίπον, Ζάγκαμε. Ρωσία: Μπελιάεβα 2, Γκλίζινα 2, Κόνουκ, Αλενίσεβα, Σομπόλεβα, Κάρποβιτς.

ΗΠΑ-Ελλάδα 11-9 (3-2, 3-3, 3-2, 2-2). ΗΠΑ: Κρεγκ 3, Βένγκερ 2, Ντράις, Μάθιουσον, Γκάντι, Στέφενς, Σίλβερ, Ουίντες. Ελλάδα: Ρουμπέση 4, Λιόση 2, Ασημάκη, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη.

Η βαθμολογία:

Α?: 1) Καναδάς 3, 2) Κίνα 3, 3) Ολλανδία 0, 4) Ουγγαρία 0

Β?: 1) Αυστραλία 3, 2) ΗΠΑ 3, 3) Ελλάδα 0, 4) Ρωσία 0

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε: «Ξεκινήσαμε καλά στην 1η και 2η περίοδο, στο 3ο 8λεπτο όμως κάναμε μια κοιλιά. Η Αμερική είναι έμπειρη ομάδα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και το σκορ άνοιξε. Παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών. Η διαφορά ώρας μας έχει διαλύσει. Θέλουμε 2-3 μέρες να συνέλθουμε. Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι οι ομάδες της Ευρώπης είναι πιο πίσω από τις υπόλοιπες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Καναδάς κέρδισαν την 1η αγωνιστική και δείχνουν πιο καλά προετοιμασμένες. Οι ομάδες της Ευρώπης έρχονται με φόρα από τα πρωταθλήματα και τις απευθείας υποχρεώσεις στο Γουόρλντ Λιγκ και δεν έχουν προλάβει να ξεκουραστούν».

Τελική φάση Γουόρλντ Λιγκ πόλο γυναικών Σαν Ντιέγκο ? 2η μέρα ? Ελλάδα-Ρωσία 17-15

Την πρώτη της νίκη στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ, που διεξάγεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, πέτυχε τα ξημερώματα η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών, επικρατώντας της Ρωσίας 17-15 στα πέναλτι (13-13 ο κανονικός αγώνας).

Στην κανονική διάρκεια του ματς, η ελληνική ομάδα ισοφάρισε με την Αλεξάνδρα Ασημάκη, ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη.

Στα πέναλτι, σκόραραν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι Αντωνάκου, Λιόση, Αβραμίδου και Γερόλυμου, ενώ η Μαρία Τσουρή απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ιβάνοβα και Σομπόλεβα από πλευράς Ρωσίας.

Η εξέλιξη των πέναλτι: Ιβάνοβα αποκρούει Τσουρή, 0-1 Αντωνάκου, 1-1 Μπελιάεβα, 1-2 Λιόση, Σομπόλεβα αποκρούει Τσουρή, 1-3 Αβραμίδου, 2-3 Προκοφίεβα, 2-4 Γερόλυμου.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Α? όμιλος:

Κίνα-Καναδάς 7-4 (1-1, 1-0, 2-2, 3-1). Κίνα: Γκάο 2, Τενγκ, Λίου, Ξε, Ζιάνγκ, Μα. Καναδάς: Γελιζάροβα 2, Μπεκχάζι, Περό.

Ουγγαρία-Ολλανδία 15-14 (4-1, 2-2, 1-2, 1-3, 7-6). Ουγγαρία: Κιστελέκι 5, Τάκατς 2, Κέζτελι 2, Βαλκάι 2, Σουκς, Ντράβουζ, Τοθ, Μπούικα. Ολλανδία: Μ. Κάμπουτ 4, Σμιτ 3, Φαν Μπέλκουμ 3, Φαν ντερ Σλοτ 3, Ζ. Κάμπουτ, Βερμέερ.

Β? όμιλος:

Ελλάδα-Ρωσία 17-15 (3-3, 3-2, 2-3, 5-5, 4-2). Ελλάδα: Γερόλυμου 5, Ασημάκη 3, Λιόση 3, Ρουμπέση 2, Αβραμίδου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου. Ρωσία: Ιβάνοβα 4, Αλενίσεβα 3, Προκοφίεβα 3, Τανκέεβα 2, Μπελιάεβα, Σομπόλεβα, Ουστούκινα.

ΗΠΑ-Αυστραλία 15-14 (3-1, 3-4, 2-3, 4-4, 3-2). ΗΠΑ: Σίλβερ 3, Ουίντες 2, Φίγκε 2, Κρεγκ 2, Πέτρι, Βένγκερ, Στέφενς, Ρούλον, Σέιντμαν. Αυστραλία: Ραλφ 5, Μπεντσγουόρθ 3, Νοξ 3, Ουέμπστερ, Ρίπον, Ζάγκαμε.

Η βαθμολογία:

Α?: 1) Κίνας 6, 2) Καναδάς 3, 3) Ουγγαρία 2, 4) Ολλανδία 1

Β?: 1) ΗΠΑ 5, 2) Αυστραλία 4, 3) Ελλάδα 2, 4) Ρωσία 1

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε: «Πήγαμε καλά στην επίθεση, όχι όμως και στην άμυνα. Κάθε νίκη με αντίπαλο τη Ρωσία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης και για μένα την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, είναι σημαντική. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια. Η ομάδα είναι κουρασμένη. Για μας το σημαντικό παιχνίδι είναι το χιαστή. Εκεί βρίσκεται όλο μας το ενδιαφέρον. Θα κοιτάξουμε να μαζέψουμε δυνάμεις για αυτό το ματς, που είναι το πιο κρίσιμο, καθώς, ή θα μας βάλει 4άδα, ή θα μας αφήσει εκτός».

Τελική φάση Γουόρλντ Λιγκ πόλο γυναικών Σαν Ντιέγκο ? 3η μέρα ? Ελλάδα-Αυστραλία 5-7

Την ήττα με 7-5 από την Αυστραλία γνώρισε η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών τα ξημερώματα, για την 3η αγωνιστική του Β? ομίλου της τελικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ, που διεξάγεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Με το αποτέλεσμα αυτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 3η θέση του ομίλου του και σήμερα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αντιμετωπίσει στο νοκ άουτ προημιτελικό την Ουγγαρία (κατετάγη 2η στο Α? γκρουπ), με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε: «Κόντρα στην Αυστραλία κρατήσαμε το σκορ χαμηλά, πήγαμε το ματς στο ρυθμό που θέλαμε, αλλά είχαμε κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Τα 7 γκολ που δεχτήκαμε είναι καλά, τα 5 που πετύχαμε όμως είναι λίγα. Ο παίκτης παραπάνω είναι σοβαρό κριτήριο σε αυτό το επίπεδο. Για να κερδίσεις, πρέπει να πετύχεις αυτά τα γκολ. Μολονότι εμείς κερδίσαμε ποινές, δυστυχώς δεν τις αξιοποιήσαμε. Τώρα έφτασε η ώρα του χιαστή αγώνα και αντίπαλός μας είναι η Ουγγαρία. Η Ουγγαρία κόντρα στην Κίνα παρουσιάστηκε πολύ δυνατή. Δείχνει σε καλή κατάσταση και νομίζω πως αυτή την περίοδο, μεταξύ των τεσσάρων ομάδων της Ευρώπης, είναι η πιο δυνατή. Η Ουγγαρία αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη του χώρου, με την οποία όμως έχουμε αρκετό καιρό να παίξουμε αντίπαλοι σε κορυφαία διοργάνωση. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η ταχύτητα, η κόντρα και τα σουτ. Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο έλεγχος του ρυθμού του αγώνα και βεβαίως ο παίκτης παραπάνω και λιγότερο».

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Α? όμιλος:

Ολλανδία-Καναδάς 12-9 (3-0, 3-2, 4-2, 2-5). Ολλανδία: Βερμέερ 3, Μ. Κάμπουτ 2, Φαν ντερ Σλοτ 2, Γ. Κάμπουτ 2, Στόμπχορστ, Φαν Μπέλκουμ, Κλάιν. Καναδάς: Τσίκος 2, Μπεκχαζί 2, Εγκενς 2, Αλόγκμπο, Περό, Ρόμπινσον.

Ουγγαρία-Κίνα 11-7 (2-2, 5-2, 3-0, 1-3). Ουγγαρία: Σουκς 3, Κέζτελι 3, Κιστελέκι 2, Ντράβουζ 2, Μπούικα. Κίνα: Γκάο 3, Γουάνγκ 2, Σουν, Μα.

Β? όμιλος:

Αυστραλία-Ελλάδα 7-5 (1-2, 3-1, 1-1, 2-1). Αυστραλία: Ουέμπστερ 4, Νοξ, Ραλφ, Ρίπον. Ελλάδα: Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου.

ΗΠΑ-Ρωσία 12-9 (1-2, 5-3, 3-1, 3-3). ΗΠΑ: Βίλα 3, Γκάντι 2, Ρούλον 2, Ντράις 2, Βένγκερ, Στέφενς, Σέιντμαν. Ρωσία: Προκοφίεβα 2, Τιμοφέεβα, Αλενίσεβα, Σομπόλεβα, Κάρποβιτς, Μπελιάεβα, Γκάουφλερ, Πουστινίκοβα.

Η τελική βαθμολογία:

Α?: 1) Κίνα 6, 2) Ουγγαρία 5, 3) Ολλανδία 4, 4) Καναδάς 3

Β?: 1) ΗΠΑ 8 2) Αυστραλία 7, 3) Ελλάδα 2, 4) Ρωσία 1

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Κίνα-Ρωσία, ΗΠΑ-Καναδάς, Ουγγαρία-Ελλάδα, Αυστραλία-Ολλανδία

Τελική φάση Γουόρλντ Λιγκ πόλο γυναικών Σαν Ντιέγκο ? Προημιτελικά ? Ελλάδα-Ουγγαρία 14-13

Στα ημιτελικά του Γουόρλντ Λιγκ, η τελική φάση του οποίου διεξάγεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, προκρίθηκε η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών, κερδίζοντας στο νοκ άουτ προημιτελικό την Ουγγαρία 14-13 στα πέναλτι (11-11 ο κανονικός αγώνας). Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 4-0 και 10-4, έξι λεπτά πριν τη λήξη της γ? περιόδου, οι αντίπαλοί μας όμως, με ένα σερί 7-1, ισοφάρισαν 11-11, στέλνοντας το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Το γκολ της ισοφάρισης για την Ουγγαρία σημείωσε η Τοτ, δυόμισι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Στα πέναλτι, ευστόχησαν κατά σειρά για την Εθνική μας οι Αντωνάκου, Αβραμίδου και Γερόλυμου (διαμόρφωσε το τελικό 3-2), ενώ αστόχησε η αρχηγός Κική Λιόση στη δεύτερη εκτέλεση (η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι). Για την Ουγγαρία ευστόχησαν οι Κιστελέκι και Σουκς, ενώ το δοκάρι και οι αποκρούσεις της Μαρία Τσουρή σταμάτησαν τις εκτελέσεις των Ντράβουζ, Μπούικα και Κέζτελι. Αντίπαλος της Εθνικής μας στο δρόμο προς τον τελικό της διοργάνωσης θα είναι η οικοδέσποινα των αγώνων, Παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχος του Γουόρλντ Λιγκ, ομάδα των ΗΠΑ, την οποία η ελληνική ομάδα είχε αντιμετωπίσει και στην αυλαία της διοργάνωσης για το β? όμιλο, χάνοντας με 11-9.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε: «Ξεκινήσαμε καλά. Εως τις αρχές της γ? περιόδου παίξαμε καταπληκτικά. Στη συνέχεια νομίσαμε ότι το παιχνίδι τελείωσε και το πληρώσαμε. Δεν κάναμε επίθεση. Δεχτήκαμε εύκολα γκολ. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, κάναμε λάθη και η Ουγγαρία, έμπειρη ομάδα, τα εκμεταλλεύτηκε. Δεν ήμασταν ήρεμοι. Αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο. Στα πέναλτι όμως, παρά την ψυχολογική πτώση, αντιδράσαμε, δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και κερδίσαμε. Βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στην 4άδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δείχνει ότι σταθεροποιούμαστε στις κορυφαίες ομάδες και κερδίζουμε το σεβασμό και την αναγνώριση των άλλων. Πλέον έχουμε δύο παιχνίδια για ένα μετάλλιο. Πετύχαμε το στόχο μας, που ήταν η είσοδος στην 4άδα, αλλά τώρα θα παλέψουμε για το μετάλλιο. Η Αμερική είναι η κορυφαία ομάδα στον Κόσμο. Παγκόσμια πρωταθλήτρια. Παίζει και στην έδρα της, είναι το φαβορί. Διαθέτει δύο εξαιρετικές φουνταριστούς, ενώ ο προπονητής της προτιμά να έχει μία τερματοφύλακα, παίρνοντας ρίσκο και να εναλλάσσει δύο ομάδες των έξι, κρατώντας το ρυθμό. Στη μεταξύ μας αναμέτρηση δεν μπορούμε να αιφνιδιάσουμε η μία ομάδα την άλλη. Ξέρουμε τι περιμένουμε. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να βελτιωθούμε στον παίκτη παραπάνω, γιατί η αντίπαλός μας είναι εξαιρετική στην άμυνα με λιγότερο».

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Ελλάδα-Ουγγαρία 14-13 (4-1, 4-3, 2-3, 1-4, 3-2). Ελλάδα: Λιόση 3, Γερόλυμου 3, Τσουκαλά 2, Ασημάκη 2, Αντωνάκου 2, Ρουμπέση, Αβραμίδου. Ουγγαρία: Σουκς 5, Ντράβουζ 2, Κέζτελι 2, Κιστελέκι, Τοτ, Μπούικα, Γιάνκσο.

Αυστραλία-Ολλανδία 10-7 (3-2, 1-0, 4-2, 2-3). Αυστραλία: Ραλφ 3, Ζάγκαμε 2, Μπεντσγουόρθ, Μοράν, Νοξ, Ουέμπστερ, Αρανκίνι. Ολλανδία: Σμιτ 3, Φαν Μπέλκουμ 2, Μ. Κάμπουτ, Στόμπχορστ.

Ρωσία-Κίνα 10-6 (3-1, 2-3, 3-1, 2-1). Ρωσία: Κόνουκ 2, Αλενίσεβα 2, Σομπόλεβα 2, Τιμοφέεβα, Τανκέεβα, Μπελιάεβα, Ιβάνοβα. Κίνα: Μα 3, Σουν, Γκάο, Σονγκ.

ΗΠΑ-Καναδάς 7-4 (0-3, 3-0, 2-1, 2-0). ΗΠΑ: Βένγκερ 2, Βίλα 2, Κρεγκ 2, Γκάντι. Καναδάς: Τσίκος 2, Μπεκχαζί, Κάμπελ.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Ελλάδα-ΗΠΑ, Αυστραλία-Ρωσία

Θέσεις 5-8:

Ουγγαρία-Καναδάς, Κίνα-Ολλανδία

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, αποκλείσθηκε από τον τελικό του World League που διεξάγεται στην Καλιφόρνια, καθώς στον ημιτελικό ηττήθηκε με 9-7 από την «οικοδέσποινα», ομάδα των ΗΠΑ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν απέδωσε καλά και βρέθηκε να χάνει 5-1 και 9-3 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχο του Παγκοσμίου Λιγκ, διαμορφώνοντας στα τελευταία λεπτά με ένα σερί 4-0 το τελικό 9-7.
Στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης, η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει (αύριο τα ξημερώματα) την Ρωσία, που έχασε από την Αυστραλία με 8-7.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-0, 2-2, 2-4

ΗΠΑ: Βίλα 3, Φίγκε, Μάθιουσον, Στέφενς, Ρούλον, Ντράις, Κρεγκ.
ΕΛΛΑΔΑ: Ασημάκη 2, Ψούνη, Αβραμίδου, Ρουμπέση, Μανωλιουδάκη, Μαυρέλου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε: «Δεν πήγαμε καθόλου καλά κόντρα στις ΗΠΑ από την αρχή του παιχνιδιού.
Ήμασταν κουρασμένοι και δεν αντέξαμε.
Δεν πήγαμε καλά στην επίθεση και ο αγώνας κρίθηκε νωρίς.
Τώρα πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να τα δώσουμε όλα κόντρα στη Ρωσία.
Η ομάδα είναι κουρασμένη, αλλά ένα ματς έμεινε.
Μετά θα ακολουθήσει ένα διάστημα ξεκούρασης.
Εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω.
Ξεχνάμε την κούραση και παλεύουμε για το μετάλλιο.
Ο μικρός τελικός δεν θα έχει καμία σχέση με το ματς του ομίλου.
Δεν περιμένουμε κάτι καινούργιο από τη Ρωσία.
Μας γνωρίζει και την γνωρίζουμε.
Περιμένουμε πιεστικό πρέσινγκ και πρέπει να αντεπεξέλθουμε σε αυτό».

Ακόμη μία σημαντική επιτυχία κατάφερε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, καθώς κατέκτησε την τρίτη θέση στο World League, που διεξάγεται στο Σαν Ντιέγκο.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, επικράτησε στον «μικρό τελικό» της Ρωσίας με 8-7 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 5-5 και στα πέναλτι οι Ελληνίδες ήταν πιό ψύχραιμες και πιό εύστοχες από τις Ρωσίδες, ενώ η Τσουρή απέκρουσε δύο πέναλτι.
Από δύο τέρματα σημείωσαν οι Ασημάκη και Αντωνάκου, ενώ από ένα οι Λιόση, Ρουμπέση, Μανωλιουδάκη και Μαυρέλου.
Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο Γουόρλντ Λιγκ, καθώς πριν από τα δύο χάλκινα (2007, 2010), είχε κατακτηθεί το χρυσό, το 2005 στο Κίρισι.
Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη, οι άμυνες είχαν κυρίαρχο ρόλο και το σκορ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι ΗΠΑ (2ο συνεχόμενο και 5ο στις 7 διοργανώσεις του θεσμού -Ελλάδα και Ρωσία τα άλλα δύο-), που κέρδισαν στο μεγάλο τελικό την Αυστραλία 12-11 στα πέναλτι (7-7 ο κανονικός αγώνας).
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
Τελειώσαμε την παρουσία μας στη διοργάνωση με τον καλύτερο τρόπο.
Το μετάλλιο αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει.
Οπως φάνηκε σε όλη τη διάρκεια της τελικής φάσης, όλα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, στο γκολ.
Το γεγονός ότι κερδίσαμε τρία παιχνίδια στα πέναλτι, δείχνει ότι η ομάδα έχει ψυχικά αποθέματα, καλή ψυχολογία και πίστη στις δυνατότητές της.
Η επιτυχία αυτή μας τονώνει ψυχολογικά και μας κατατάσσει στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.
Πλέον, όλοι οι αντίπαλοί μας, μας σέβονται και μας υπολογίζουν.
Για μένα αυτό είναι το πρώτο μου μετάλλιο με αυτή την ομάδα ως πρώτος προπονητής.
Μεγαλύτερη ευτυχία δεν υπάρχει, παράλληλα όμως αυξάνονται και οι ευθύνες μου.
Αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο όμως, είναι ότι η ομάδα σταθεροποιείται στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος στον κόσμο και αποδεικνύει ότι η 4η θέση πέρσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης, δεν ήταν πυροτέχνημα.
Για μένα είναι μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι με αυτές τις παίκτριες, που είναι υψηλού επιπέδου.
Το γεγονός τώρα ότι στο Γουόρλντ Λιγκ αναδειχτήκαμε πρώτοι, μεταξύ των ομάδων της Ευρώπης, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ το Σεπτέμβριο.
Το καλοκαίρι είναι ακόμη μακρύ και δύσκολο.
Το ίδιο θα έλεγα και το πιστεύω, αν μέναμε εκτός 4άδας στη διοργάνωση.
Όπως κερδίσαμε ένα παιχνίδι στις λεπτομέρειες, στο ένα σουτ, στο ένα πέναλτι, θα μπορούσε να το είχαμε χάσει κιόλας.
Ολες οι ομάδες είναι ισοδύναμες, υψηλού επιπέδου και οι ισορροπίες μεταξύ τους ακροβατούν σε ένα τεντωμένο σχοινί.
Οπως μπορείς να έρθεις 1ος, μπορείς κάλλιστα νε έρθεις και 6ος».
Τα αποτελέσματα των αγώνων κατάταξης: Θέσεις 7-8: Ολλανδία-Καναδάς 8-6 (3-0, 1-2, 3-3, 1-1).
Ολλανδία: Μ. Κάμπουτ 3, Φαν Μπέλκουμ 2, Σμιτ, Βερμέερ, Κλάασεν.
Καναδάς: Τσίκος 2, Αλόγκμπο, Μοντόν, Μπεκχαζί, Ρόμπινσον.
Θέσεις 5-6: Κίνα-Ουγγαρία 8-7 (1-0, 2-3, 4-3, 1-1).
Κίνα: Γκάο 2, Λίου 2, Τανγκ, Σουν, Γουάνγκ, Μα.
Ουγγαρία: Κιστελέκι 2, Ντράβουζ 2, Σουκς, Κέζτελι, Τοτ.
Μικρός τελικός: Ελλάδα-Ρωσία 8-7 (2-1, 0-1, 1-1, 2-2, 3-2).
Ελλάδα: Ασημάκη 2, Αντωνάκου 2, Λιόση, Ρουμπέση, Μανωλιουδάκη, Μαυρέλου.
Ρωσία: Κόνουκ 3, Προκοφίεβα 2, Ιβάνοβα, Γκάουφλερ.
Τελικός: ΗΠΑ-Αυστραλία 12-11 (2-1, 2-1, 1-2, 2-3, 5-4).
ΗΠΑ: Σίλβερ 3, Ρούλον 2, Πέτρι, Βένγκερ, Γκάντι, Στέφενς, Ουίντες, Κρεγκ, Σέιντμαν.
Αυστραλία: Νοξ 4, Ραλφ 2, Μπεντσγουόρθ 2, Σμιθ, Ουέμπστερ, Μπραϊτγουέλ.
Κατάταξη: 1) ΗΠΑ, 2) Αυστραλία, 3) Ελλάδα, 4) Ρωσία, 5) Κίνα, 6) Ουγγαρία, 7) Ολλανδία, 8) Καναδάς Καλύτερη 7άδα: Ιφκε φαν Μπέλκουμ (Ολλανδία), Γκαμπριέλα Σουκς (Ουγγαρία), Σοφία Κόνουκ (Ρωσία), Μπρόουνεν Νοξ (Αυστραλία), Αγγελική Γερόλυμου (Ελλάδα), Μπρέντα Βίλα (ΗΠΑ), Γκέμα Μπεντσγουόρθ (Αυστραλία) Καλύτερη φουνταριστός: Κάμι Κρεγκ (ΗΠΑ) Καλύτερη τερματοφύλακας: Μπέτσεϊ Αρμστρονγκ (ΗΠΑ) Πολυτιμότερη παίκτρια: Μπρέντα Βίλα (ΗΠΑ) Πρώτη σκόρερ: Ντόρα Κιστελέκι (Ουγγαρία) Η «χρυσή βίβλος» (κατάταξη τελικών φάσεων): 2004 Λονγκ Μπιτς (ΗΠΑ): 1) ΗΠΑ, 2) Ουγγαρία, 3) Ιταλία, 4) Ρωσία, 5) Καναδάς, 6) Ελλάδα, 7) Αυστραλία, 8) Καζακστάν 2005 Κίρισι (Ρωσία): 1) Ελλάδα, 2) Ρωσία, 3) Αυστραλία, 4) Ουγγαρία, 5) ΗΠΑ, 6) Καναδάς, 7) Ολλανδία, 8) Ιταλία 2006 Κοζέντσα (Ιταλία): 1) ΗΠΑ, 2) Ιταλία, 3) Ρωσία, 4) Αυστραλία, 5) Ολλανδία, 6) Καναδάς 2007 Μόντρεαλ (Καναδάς): 1) ΗΠΑ, 2) Αυστραλία, 3) Ελλάδα, 4) Καναδάς, 5) Ισπανία, 6) Κίνα 2008 Τενερίφη (Ισπανία): 1) Ρωσία, 2) ΗΠΑ, 3) Αυστραλία, 4) Καναδάς, 5) Κίνα, 6) Ισπανία 2009 Κίρισι (Ρωσία): 1) ΗΠΑ, 2) Καναδάς, 3) Αυστραλία, 4) Ισπανία, 5) Κίνα, 6) Ρωσία, 7) Ελλάδα, 8) Ιταλία 2010 Σαν Ντιέγκο (ΗΠΑ): 1) ΗΠΑ, 2) Αυστραλία, 3) Ελλάδα, 4) Ρωσία, 5) Κίνα, 6) Ουγγαρία, 7) Ολλανδία, 8) Καναδάς

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές

3 σχόλια στο “ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ WORLD LEAGUE WATER POLO ΓΥΝΑΙΚΩΝ.ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ TO ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ WORLD LEAGUE ΣΤΟ ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ,ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΣΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ.ΕΛΠΙΖΩ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΣΚΟΠΙΜΑ

    1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ.ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ.ΕΧΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΣΚΟΠΙΜΑ Η ΟΧΙ.ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

  2. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ (ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
    ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΣΑΣ) ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ.
    ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΔΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ. ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΣΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΩΖΕΙ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός.