Ερώτηση με την ένδειξη του κατεπείγοντος έχει γίνει σήμερα (25/2) από την διοίκηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αναφορικά με το τι επρόκειτο να συμβεί εφεξής με τα αρνητικά rapid test τα οποία πρέπει να προσκομίζουν αθλητές της κολύμβησης εβδομαδιαίως προκειμένου να προπονούνται.
Μέχρι σήμερα, κάθε αθλητής μπορούσε να μεταβαίνει στους χώρους όπου διενεργούνται δωρεάν διαγνωστικά τεστ αντιγόνου για να ελεγχθεί. Στη συνέχεια έχοντας το sms που πιστοποιούσε ότι είναι αρνητικός στον κορωνοϊό μπορούσε να προπονηθεί και να αθληθεί χωρίς πρόβλημα σε κάποιο από τα τρία Εθνικά Κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης (Ποσειδώνιο, Εθνικό, Νεάπολης). Αυτό από την ερχόμενη εβδομάδα αλλάζει, καθώς τα sms με τα αποτελέσματα του τεστ δεν θα αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει πλέον κάθε εβδομάδα, να μεταβαίνουν στα διαγνωστικά κέντρα και πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, να προσκομίζει το αρνητικό τεστ.
“Το συγκεκριμένο ζήτημα μας έχει αναφερθεί εδώ και τρεις ημέρες και η αλήθεια είναι ότι μας έχει προβληματίσει αρκετά. Σήμερα (25/2) ωστόσο, έχουμε στείλει ερώτηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει. Και επειδή το ερώτημα έχει την ένδειξη του εξαιρετικά κατεπείγοντος, ενδεχομένως να έχουμε απάντηση ακόμη και αύριο (26/2)” τόνισε στο GRTimes ο πρόεδρος των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου.
Πρόσθεσε δε, “αν και οι πληροφορίες αναφορικά με τα sms είναι ακόμη συγκεχυμένες αν σταματάνε δηλαδή ή αν πρόκειται για μια αναβάθμιση του συστήματος, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας. Επιπλέον αναγνωρίζουμε ότι το ποσό για τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ, είναι αρκετά υψηλό για κάθε οικογένεια. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτό το κόστος, αλλά ούτε και να μη θέσουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”.
Σε ερώτηση για τη γενικότερη εικόνα που επικρατεί στα αθλητικά κέντρα και με το αν έχουν αναφερθεί κρούσματα μετά το άνοιγμα των κολυμβητηρίων, ο πρόεδρος των ΕΑΚΘ σημείωσε πως “αν και είναι μικρό το διάστημα, τα πρωτόκολλα που τέθηκαν σε εφαρμογή με το άνοιγμα των κολυμβητηρίων είναι πάρα πολύ αυστηρά. Έτσι εκτός από τα εβδομαδιαία τεστ, περιλαμβάνουν αποστάσεις και πολύ συχνές απολυμάνσεις. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί απολύτως κανένα κρούσμα, τουλάχιστον σ’ ότι αφορά τις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης”.