ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Εξαρχής η νυν κυβέρνηση είχε δείξει τις προθέσεις της για τα ζητήματα του αθλητισμού. Στάση αδιαφορίας και απάθειας, η οποία με το πέρασμα του χρόνου και δεδομένων των οικονομικών συγκυριών διογκώνεται. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απόφαση να κοπούν τα χρήματα της ολυμπιακής προετοιμασίας.
Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος με δηλώσεις του στο Reuters, αναφέρθηκε στα χρήματα των προετοιμασιών και την γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αθλητισμός. «Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να χρηματοδοτήσει την ολυμπιακή προετοιμασία με το ποσό των 30.000.000 ευρώ (σε διάστημα τεσσάρων ετών). Ωστόσο πέρα από τα 8.000.000 ευρώ που λάβαμε το 2009 δεν έχουν δοθεί άλλα χρήματα», είπε ο Καπράλος, για να συμπληρώσει: «Η στάση της πολιτείας, μαρτυρά την αδιαφορία της στα θέματα αθλητισμού. Και αυτό δεν είναι μονάχα απογοητευτικό, αλλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα». Η ΕΟΕ από το καλοκαίρι έχει εξασφαλίσει μέσο της ΔΟΕ ένα ποσό το οποίο και θα δώσει σε ελίτ αθλητών που αναμένεται στο Λονδίνο να εξασφαλίσουν την διάκριση.
«Εξήγησα στον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζαγκ Ρογκ την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Η ΔΟΕ θα μας βοηθήσει, όμως αυτό δεν αποτελεί λύση στο ζήτημα. Η μεγάλη μας ανησυχία είναι να δούμε τι θα συμβεί το 2011», κατέληξε ο Καπράλος. Για τον πρόεδρο της ΕΟΕ, εξίσου αποτρεπτική για την εξέλιξη του αθλητισμού της χώρας είναι και η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να κόψει τα κίνητρα. «Τη ζημιά θα την δούμε τα επόμενα χρόνια. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς ώστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές