Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 7-7 με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία και έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει από σήμερα την παρουσία της στα ημιτελικά.
Αν οι δύο ομάδες ισοβαθμίσουν και στην τελευταία αγωνιστική, τότε η πρώτη θέση θα παιχθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων.
Η εθνική ομάδα θα πρέπει στο παιχνίδι με την αδύναμη Κροατία να βάλει όσο το δυνατόν πιο πολλά γκολ μπορεί για να καλύψει το πλεονέκτημα του +23 που έχει η Ρωσία με τη νίκη της 28-3 επί της γηπεδούχου, στην πρεμιέρα.
Το κακό είναι ότι η εθνική ομάδα θα παίξει μεθαύριο χρονικά πρώτη με την Κροατία και αμέσως θα ακολουθήσει ο αγώνας της Ρωσίας με την Ιταλία, οπότε οι Ρωσίδες θα γνωρίζουν την έκταση της νίκης της εθνικής μας ομάδας και ανάλογα θα ξέρουν τι θα χρειάζονται εκτός και αν η Ιταλία κάνει το “δώρο” στην Ελλάδα, αποσπώντας έστω την ισοπαλία, κάτι που μοιάζει πολύ δύσκολο.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 3-0, 1-1. Η εθνική ομάδα ξεκίνησε με γκολ από την Αλεξάνδρα Ασημάκη στην πρώτη επίθεση, αλλά για τα επόμενα 12 περίπου αγωνιστικά λεπτά έπαθε “μπλακ άουτ” σε άμυνα, με τη Ρωσία να προηγείται με 5-1.
Ξαφνικά η εικόνα του αγώνα άλλαξε και πάλι με την εθνική ομάδα να παίζει επιτέλους άμυνα.
Παρότι στο πρώτο ημίχρονο οι τέσσερις συνολικά ποινές είχαν χρεωθεί σε δύο αμυντικές, τις Ψούνη και Μελιδώνη, η ελληνική άμυνα περιόρισε τις Ρωσίδες και επιθετικά στηριζόμενη στα περιφερειακά γκολ από τις Αντιγόνη Ρουμπέση και Αγγελική Γερόλυμου κατάφερε να πάει το παιχνίδι στο 6-6 και το τελικό 7-7.
Στο τελευταίο λεπτό το παιχνίδι ήταν δραματικό.
Στα 41΄΄ δευτερόλεπτα η Σταυρούλα Αντωνάκου δεν μπόρεσε να πετύχει το νικητήριο γκολ, η Χριστίνα Τσουκαλά χρεώθηκε με αυστηρή αποβολή στα 16΄΄, με τη Σοφία Κόνουκ να επιχειρεί το σουτ στα 2΄΄ αλλά την Μαρία Τσουρή να αποκρούει και να κρατά ζωντανές τις λίγες ελπίδες για την πρώτη θέση του ομίλου.
Στα αρνητικά της εθνικής ομάδας είναι η απουσία πλουραλισμού στην επίθεση, με το βάρος να πέφτει σε δύο παίκτριες, την Αγγελική Γερόλυμου και την Αντιγόνη Ρουμπέση.
Με την Ιταλία πέτυχαν τα τέσσερα από τα εφτά γκολ, σήμερα τα έξι από τα εφτά.
Διαιτητές: Μπορέλ (Ισπανία), Τσίριτς (Σερβία) ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Τσουρή, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Κούβδου.
ΡΩΣΙΑ (Καμπάνοφ): Μπελιάεβα 2, Ιβανόβα 1, Γκλίζινα 1, Κόνουκ 1, Πουστινίκοβα 1, Τανκέεβα 1.
Η εξέλιξη του σκορ
Α΄ οκτάλεπτο
7:35 Ασημάκη φουνταριστή 1-0
6:12 Μπελιάεβα φουνταριστή 1-1
0:59 Μπελιάεβα περιφέρεια 1-2
Β΄ οκτάλεπτο
7:27 Ιβάνοβα κόντρα 1-3
5:55 Τανκέεβα φουνταριστή 1-4
3:40 Κόνουκ παίκτρια παραπάνω 1-5
2:31 Ρουμπέση περιφέρεια 2-5
1:54 Γερόλυμου περιφέρεια 3-5
1:24 Πουστινίκοβα περιφέρεια 3-6
1:03 Ρουμπέση περιφέρεια 4-6
Γ΄ οκτάλεπτο
4:47 Ρουμπέση παίκτρια παραπάνω 5-6
1:42 Γερόλυμου περιφέρεια 6-6
Δ΄ οκτάλεπτο
5:59 Γκλίζινα κόντρα 6-7
5:19 Γερόλυμου περιφέρεια 7-7
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ιταλία κέρδισε με 22-3 την Κροατία.
Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
Ρωσία (35-10) 4
Ελλάδα (14-12) 4
Ιταλία (27-10) 0
Κροατία (6-50) 0
Η επόμενη αγωνστική (3 – 4 Σεπτεμβρίου): 19:00 Κροατία-Ελλάδα, 20:30 Ρωσία-Ιταλία.
Κατήφεια και κατεβασμένα πρόσωπα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στις παίκτριες της εθνικής ομάδας.
Η Αντιγόνη Ρουμπέση σχεδόν έτοιμη να κλάψει, λίγο πιο πίσω η αρχηγός Κική Λιόση να μην μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε η ευκαιρία και να αναρωτιέται: “Πόσα να βάλουμε κόντρα στην Κροατία, σαράντα γκολ; Δεν γίνεται, δεν προλαβαίνουμε στατιστικά, μοιάζει αδύνατο.
Ήμασταν τραγικές στον παίκτη παραπάνω.
Παρόλα αυτά γυρίσαμε τον αγώνα, είχαμε την ψυχολογία με το μέρος μας, αλλά χάσαμε την ευκαιρία.. Τώρα πάμε σε ένα χιαστί παιχνίδι με όλους τους κινδύνους που κρύβει.
Μπορεί να βρεθείς σε μια κακή ημέρα και να το πληρώσεις και απλά μετά θα λέμε ότι η εθνική ομάδα προσπάθησε, αλλά δεν πέτυχε το στόχο της”.
Η Γιούλη Λαρά, ακούγοντας την Κική Λιόση, έδωσε μια άλλη διάσταση: “Εκτός αν κάνει το θαύμα η Ιταλία και κόψει βαθμό από τη Ρωσία.
Οι Ιταλίδες είναι μια απρόβλεπτη ομάδα όπως και εμείς, Στο πρώτο παιχνίδι με την Ιταλία χάναμε 4-2, τώρα με τη Ρωσία βρεθήκαμε πίσω 5-1.
Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη”.
Η Αντι Μελιδώνη, από την πλευρά της, είπε ότι “στην αρχή του αγώνα δεν είχαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας ενώ ήμασταν κακές και στον παίκτη παραπάνω”.
Γιώργος Μορφέσης (ομοσπονδιακός τεχνικός): “Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα αντέδρασε όταν βρέθηκε να χάνει με 5-1, κι αυτό δεν είναι εύκολο απέναντι στην πληρέστερη ομάδα της Ευρώπης.
Στο τέλος δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη και χάσαμε τη μια από τις δύο ευκαιρίες για να προκριθούμε από τώρα στα ημιτελικά.
Όπως και με την Ιταλία έτσι και τώρα αρχίσαμε κακά το παιχνίδι.
Απαγορεύεται να δέχεσαι τόσο εύκολα γκολ από τη φουνταριστή, μας έβαλε η Ιταλία, δεχτήκαμε και τώρα.
Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να βελτιώσουμε”.
Για το κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω είπε: “Ο τρόπος που εκφράζουμε τον παίκτη παραπάνω είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη στιγμή.
Ενώ έχουμε καλή κίνηση και τη δυνατότητα να περάσουμε την μπάλα στα δοκάρια, υπάρχει μια ατολμία από τις παίκτριες σε αυτό.
Μπορεί να ήταν κακή η ομάδα στην παίκτρια παραπάνω, αλλά από την άλλη μας έσωσε ο παίκτης λιγότερος (η Ρωσία είχε 1/9).
Για το πώς εξηγεί ότι επιθετικά η ομάδα παίρνει λύσεις μόνο από τις Γερόλυμου και Ρουμπέση: “Είναι σημαντικό να πάρουμε βοήθειες από όσο το δυνατόν περισσότερες παίκτριες ξεκινήσαμε καλά από τη φουνταριστή (Ασημάκη), πήραν οι κοπέλες αποβολές, αλλά κάποια στιγμή κουράστηκαν.
Χρειάζεται να πάρουμε γκολ και από άλλες παίκτριες, σήμερα για παράδειγμα η Ρωσία είχε προσαρμόσει την άμυνά της στην αριστερή πλευρά της επίθεσής εκεί όπου αγωνίζονται οι Ρουμπέση και Γερόλυμου, αλλά δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε.
Τώρα με την Κροατία θα κοιτάξουμε να παίξουμε συνεχές πρέσινγκ με παγίδες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καλύψουμε το +23 της Ρωσίας”.
1 σχόλιο στο “29ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΚΡΟΑΤΙΑ. ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΣΙΑ 7-7”
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός.